Έρευνα της Samsung για το ποδόσφαιρο

by George Polyzos • On 18-09-2014 • AT 9:07 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

KICK - Tables

Ένας στους τρεις Ευρωπαίους φίλους του ποδοσφαίρου (34%) πιστεύει ότι έχει αρκετές γνώσεις, για να γίνει ένας κορυφαίος επαγγελματίας προπονητής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης.

Συγκεκριμένα η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Samsung Media Solution Center Europe με αφορμή την ανάπτυξη της νέας ποδοσφαιρικής εφαρμογής, Kick. Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία www.onepoll.com τον Αύγουστο του 2014, σε αριθμό 1.000 οπαδών του ποδοσφαίρου σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και  Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά την παρακολούθηση ενός αγώνα ένας στους πέντε οπαδούς τείνει να επηρεάζεται τόσο βαθιά από τον αγώνα, ώστε να υποδεικνύει στους φίλους του τις αποφάσεις που ο ίδιος θα έπαιρνε, αν είχε τη θέση του προπονητή. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 44% (ένας στους δύο), όταν, κατά τη διάρκεια του αγώνα, λαμβάνονται αμφιλεγόμενες αποφάσεις. Επιπροσθέτως, ένας στους τέσσερις (22%) θα φωνάξει προς την κατεύθυνση της τηλεόρασής του, σχετικά με την απόδοση των παικτών.

Η επίδειξη των γνώσεών τους, ωστόσο, δεν εξαντλείται κατά τη μετάδοση ενός αγώνα, με την έρευνα να αναδεικνύει ότι ένας μέσος Ευρωπαίος οπαδός καταναλώνει περίπου έξι ώρες την εβδομάδα, συζητώντας έναν αγώνα είτε με φίλους είτε με συναδέλφους του. Συγκεκριμένα οι Ιταλοί είναι εκείνοι που εκδηλώνονται με περισσότερο πάθος, ενώ παραδέχονται ότι συζητούν οχτώ ώρες την εβδομάδα γύρω από το ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, οι Γάλλοι καταναλώνουν το λιγότερο χρόνο, με περίπου τέσσερις ώρες συζήτησης την εβδομάδα.

Η έρευνα ανέδειξε, επίσης, ότι ένας στους έξι (15%) Ευρωπαίους φίλους του ποδοσφαίρου διαβάζουν νέα σχετικά με το αγαπημένο τους άθλημα τουλάχιστον κάθε μία ώρα, εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα είναι πάντα ενημερωμένοι για κάθε αγώνα. Σχεδόν ένας στους δύο (45%) αναζητεί αντίστοιχη ενημέρωση μία φορά την ημέρα. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 61% για τους Ισπανούς οπαδούς, σε σύγκριση με το 33% που ισχύει για τους Γερμανούς. Η ανάγκη για ενημέρωση σχετικά με τα ποδοσφαιρικά θέματα, εκτός από την αγάπη για το ίδιο το άθλημα, τεκμηριώνεται και από το υψηλό ποσοστό, 63% των Ευρωπαίων φίλων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι πιστεύουν ότι, για να συζητήσει κάποιος για το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να διαθέτει αντίστοιχες γνώσεις.

Η εφαρμογή Kick είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε συσκευές Samsung και οι χρήστες μπορούν να την «κατεβάσουν» δωρεάν από το Google Play και το Samsung Galaxy Apps.

[Δ.Τ. Samsung]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons