Έρευνα της Samsung για τις 10 πιο αγαπημένες ταινίες

by George Polyzos • On 04-08-2014 • AT 1:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Samsung Curved UHD TV (2)

 

Με αφορμή το λανσάρισμα της πρώτης Curved UHD TV στον κόσμο, η Samsung Electronics πραγματοποίησε έρευνα, προκειμένου να αναδείξει τις ταινίες εκείνες που οι Ευρωπαίοι θεατές θα ήθελαν να είχαν δει στον κινηματογράφο.

Οι βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ευρωπαίων θεατών. Εξίσου δημοφιλή αποδείχθηκαν άλλα μεγάλα blockbusters, γνωστά για την εντυπωσιακή και ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία που προσφέρουν.

«Ο Μονομάχος» (4η θέση) και οι δύο τελευταίες ταινίες με πρωταγωνιστή τον Batman (The Dark Knight, The Dark Knight Rises) βρίσκονται σε εξίσου περίοπτη θέση στο Top 10. Επίσης, ένας στους τρεις σινεφίλ επέλεξε δραματικές ταινίες με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks (Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν, Forrest Gump και Το Πράσινο Μίλι).

Ο Luke Mansfield, Head of Innovation της Samsung στην Ευρώπη, ανέφερε σχετικά ότι «σε όλους αρέσει να παρακολουθούν τα μεγάλα blockbusters στον κινηματογράφο, για την απόλυτη εμπειρία θέασης που προσφέρουν. Η Samsung έχει στόχο να φέρει την εμπειρία αυτή στο σπίτι των θεατών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγεία των αγαπημένων τους ταινιών από την άνεση του σαλονιού τους. Έχοντας παρακολουθήσει δεκάδες ταινίες σε κινηματογράφους σε ολόκληρη την Ευρώπη, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το κλειδί πίσω από τη δημιουργία μιας εντυπωσιακής κινηματογραφικής εμπειρίας δεν είναι άλλο από την καμπύλη. Το στοιχείο αυτό οδήγησε στη δημιουργία της Samsung Curved UHD TV, της πρώτης κυρτής UHD τηλεόρασης στον κόσμο που φέρνει την απόλαυση του κινηματογράφου στο σπίτι».

Το κυρτό σχήμα της Samsung Curved UHD TV δημιουργεί ένα ευρύτερο πεδίο θέασης, καθώς και μεγαλύτερο βάθος εικόνας, σε βαθμό που ο τηλεθεατής αισθάνεται ότι όλη η δράση συμβαίνει γύρω του περισσότερο ζωντανά από ποτέ.

Η έρευνα της Samsung υλοποιήθηκε σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία), σε δείγμα χιλίων ατόμων ανά χώρα, ηλικίας 16-64 ετών, και στηρίχθηκε στην επιλογή ταινιών μέσα από το Top 30 του imdb.com που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 20 χρόνια.

Αναλυτικά το Top 10 των ταινιών, όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα:

  1. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι – 35%
  2. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού – 35%
  3. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά – 35%
  4. Ο Μονομάχος – 31%
  5. The Matrix – 30%
  6. Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν – 25%
  7. Forrest Gump – 25%
  8. Το Πράσινο Μίλι – 25%
  9. The Dark Knight – 22%
  10. The Dark Knight Rises – 21%

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons