Επιχειρηματικότητα και επιστήμη συμπράττουν για τη δημιουργία καινοτόμων εταιρειών

by George Polyzos • On 17-12-2015 • AT 10:25 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

tech

Σουπερ-εφαρμογές υπολογιστών και παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής υπό τη στέγη του πρώτου επιστημονικού-τεχνολογικού πάρκου Τ + ΙΝ.

Πιο αναλυτικά, η δημιουργία καινούργιων σούπερ-εφαρμογών για υπολογιστές, η παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής με φυτικά εκχυλίσματα και η κατασκευή ενός καινοτόμου κέντρου μαγειρικής είναι μόνο ένα μέρος των εγχειρημάτων που θα υλοποιηθούν στο καινούργιο επιστημονικό-τεχνολογικό πάρκο Τ+ΙΝ.

T+INLogo

Οι στρατηγικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη του τεχνολογικού πάρκου παρουσιάστηκαν από την εκτελεστική διευθύντρια Ελίτσα Παναγιώτοβα. Είναι ήδη γεγονός και οι πρώτες πετυχημένες συνεργασίες μεταξύ επιχειρηματιών και εκπροσώπων των επιστημονικών κύκλων.

Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα εγχειρήματα είναι το σχέδιο έναρξης του λεγόμενου εργαστηρίου, μια πρωτοβουλία της Hewlett-Packard Βουλγαρίας, του Εθνικού Κέντρου Σουπερ-εφαρμογών για Υπολογιστές και του Ινστιτούτου Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών. «Αυτό το Εργαστήριο θα είναι μοναδικό όχι μόνο στη Βουλγαρία, αλλά και παγκοσμίως, λέει ο Ιραβάν Χίρα, γενικός διευθυντής της εταιρείας στη Βουλγαρία.

Η Ελίτσα Παναγιώτοβα αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες και για άλλη μια κοινή πρωτοβουλία των επιχειρήσεων και της επιστήμης, που θα αναπτυχθεί σε ένα από τα εργαστήρια. Το εγχείρημα είναι μεταξύ της βουλγαρικής εταιρείας «Προβιότικ», που παράγει συμπληρώματα διατροφής από φυτικά εκχυλίσματα με εξαιρετική πορεία στις παγκόσμιες αγορές, και του Πανεπιστημίου της Σόφιας «Κλίμεντ Όχριντσκι».

Εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων ταμείων ανάπτυξης που λειτουργούν στη Βουλγαρία, Eleven, Launclub και NEVEQ μοιράστηκαν την ικανοποίησή τους από το γεγονός ότι πολύ σύντομα θα λειτουργήσει και η μοναδική σε όλα τα Βαλκάνια «Θερμοκοιτίδα». Ο στόχος είναι αυτή να γίνει το σημείο συνάντησης εκείνων που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση και των απαραίτητων ειδικών που θα βοηθήσουν τους πρώτους να μετατρέψουν την ιδέα τους σε πετυχημένη υπηρεσία ή προϊόν.

Μέσω της εξασφάλισης περιβάλλοντος τελευταίας τεχνολογίας, που αντιστοιχεί στις ανάγκες και των πιο γρήγορα εξελισσόμενων εταιρειών, αυτό το στρατηγικό εγχείρημα του Βουλγαρικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσφέρει στους συνεργάτες του μεγάλη και αποδοτική γκάμα υπηρεσιών και διευκολύνσεων όπως αίθουσες συναντήσεων, εργασίας και εκδηλώσεων εξωτερικού χώρου, δοκιμή πρωτοτύπων, παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών και εφευρέσεων.

TIN_ Programme Logos_7-8 Greece_1920x1080 px

[Advertorial]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons