Επιτυχημένη προσγείωση πυραύλου από τη SpaceX

by Nikos Kaimakamis • On 18-07-2016 • AT 2:11 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

spacex launch

H SpaceX κατάφερε να προσγειώσει με επιτυχία έναν πύραυλο Falcon 9 μετά από την αποστολή του στο διάστημα. 

Η SpaceΧ εκτόξευσε το φορτίο της στο Διάστημα και έπειτα ένα μέρος του πυραύλου Falcon 9 κατάφερε να επιστρέψει πίσω στη Γη και να προσγειωθεί χωρίς κανένα απρόοπτο. Το φορτίο του πυραύλου Falcon 9 ήταν ένα σκάφος Dragon το οποίο είχε ως αποστολή του την παράδοση προμηθειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το φορτίο που μεταφέρει η κάψουλα Dragon έχει βάρος 2,5 τόνων.

Ο πύραυλος της SpaceX επέστρεψε με ασφάλεια για δεύτερη φορά, σε σταθερό έδαφος, ενώ ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτή η προσγείωση ενός πυραύλου της SpaceX σε κινούμενη πλατφόρμα στη θάλασσα, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και το όραμα του Elon Musk. Παρόλα αυτά, παραμένει εξαιρετικά σημαντικό το ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να πετύχει για δεύτερη φορά την επαναφορά ενός πυραύλου από το Διάστημα.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, καθώς μειώνει κατά πολύ το κόστος των διαστημικών ταξιδιών και της μεταφοράς φορτίων προς το Διάστημα. Η μείωση του κόστους από τη χρήση πυραύλων που επιστρέφουν στη Γη εκτιμάται ότι εξοικονομεί για την SpaceX το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων σε κάθε αποστολή, σύμφωνα με το Wired.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons