Επιτυχημένη η δεύτερη δοκιμή του Facebook Aquila Drone

by Nikos Kaimakamis • On 04-07-2017 • AT 12:44 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

To Aquila Drone του Facebook που θα κάνει εφικτή την ασύρματη σύνδεση στο Internet ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την δεύτερη δοκιμή του.

To μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Facebook θα έχει ως κεντρικό ρόλο του τη δημιουργία ασύρματων συνδέσεων στο Internet, σε περιοχές του πλανήτη που δεν είναι εφικτό να φτάσει η ενσύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Στην πρώτη δοκιμή του, τον Ιούνιο του 2016, το Facebook Aquila Drone είχε καταφέρει να μείνει στον αέρα για 1 ώρα και 36 λεπτά και διαλύθηκε κατά τη διαδικασία προσγείωσης. Η δεύτερη δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου, με το αεροσκάφος να πετά για 1 ώρα και 46 λεπτά.

Σε αυτή τη δεύτερη δοκιμή του, το Facebook Aquila Drone ήταν εφοδιασμένο με μια σειρά από αισθητήρες για τη συλλογή πολλών και διάφορων δεδομένων από την πτήση του, ενώ βελτιωμένος ήταν και ο μηχανισμός προσγείωσης. To αεροσκάφος του Facebook έχει άνοιγμα φτερών που ξεπερνά ακόμα και εκείνο ενός Boeing 737, σύμφωνα με το New Atlas, επομένως η πτήση του δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί ειδικό χειρισμό.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Facebook οραματίζεται τη χρήση ανάλογων drones για την προσφορά δυνατότητας σύνδεσης στο Internet σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι χρήστες θα μπουν και στο πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons