Επίθεση στο Playstation Network

by Nikos Kaimakamis • On 25-08-2014 • AT 12:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

playstation-network

H Sony ανακοίνωσε ότι έγινε επίθεση στο Playstation Network, χωρίς όμως να κινδυνεύσουν τα προσωπικά στοιχεία των 53 εκατομμυρίων χρηστών του, όπως σημειώνει η εταιρεία. 

Σύμφωνα με το Reuters, οι υπεύθυνοι για την επίθεση στο Playstation Network είναι οι ίδιοι που ήθελαν να βλάψουν τους servers του World of Warcraft της Blizzard, ενώ απείλησαν και το Xbox Live της Microsoft. Η τελευταία ανακοίνωση της Sony τόνιζε ότι ήδη προσπαθεί να διορθώσει την ζημιά που έγινε.

Σύμφωνα με το VentureBeat, το όνομα της ομάδας των hackers, είναι Lizardsquad, οι οποίοι σε μήνυμά τους στο Twitter ανακοίνωσαν ότι έκαναν την επίθεση προκειμένου να αφυπνίσουν τον ιαπωνικό γίγαντα προκειμένου να επενδύσει περισσότερο στο θέμα της ασφάλειας.

Η επίθεση ήταν της μορφής Distributed Denial of Service Attack (DDoS) και επιβεβαιώθηκε από τον υπεύθυνο του τμήματος Online Entertainment της Sony, John Smedley. Ταυτόχρονα, σημειώθηκαν απειλές για εκρηκτικά σε αεροσκάφος της American Airlines, στο οποίο και επέβαινε ο κ. Smedley, αν και εκφράζεται η άποψη ότι αυτό θα μπορούσε να είναι προϊόν παρανόησης στο Twitter.

Το Playstation Network έμεινε offline όλο το πρωινό της Κυριακής 24ης Αυγούστου στην Βόρεια Αμερική, καθιστώντας αδύνατο το online gaming για τους εκεί χρήστες και έπειτα ακολούθησε το περιστατικό με την αναφορά για βόμβα στην πτήση της American Airlines.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons