Επίθεση ομάδας hackers στη Sony Pictures

by Nikos Kaimakamis • On 25-11-2014 • AT 4:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

sony_hacker

Έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε ειδήσεις για επιθέσεις hackers σε κάποιο τμήμα της Sony, ενώ η πιο πρόσφατη από αυτές είχε ως στόχο τη Sony Pictures. 

Συγκεκριμένα, οι υπολογιστές στα κεντρικά γραφεία της Sony Pictures τέθηκαν εκτός λειτουργίας και ένα μήνυμα μίας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται #GOP εμφανίστηκε στις οθόνες, το οποίο και ενημέρωνε για την πραγματοποίηση της ήδη εκφρασμένης απειλής για είσοδο στα συστήματα της εταιρείας και απόκτησης όλων των δεδομένων από τους υπολογιστές της Sony Pictures.

Εκτιμάται ότι η παραβίαση των υπολογιστών της Sony Pictures είχε ως αποτέλεσμα την απόκτηση οικονομικών δεδομένων της εταιρείας, ενώ ως μέτρο αποφυγής περαιτέρω ζημιάς, ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να αποσυνδέσουν όλες τις συσκευές τους από το δίκτυο και να μην κάνουν χρήση των προσωπικών τους λογαριασμών.

Αναφορές από διάφορες πηγές στο Διαδίκτυο τονίζουν ότι μέσω Twitter, μετά την επίθεση, εμφανίστηκαν πολλές ταινίες της Sony Pictures διαθέσιμες στον Παγκόσμιο Ιστό, ενώ δεν είχε γίνει -μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Sony για το περιστατικό.

Εκτιμάται, πάντως, ότι το πρόβλημα ξεκίνησε όταν οι hackers πήραν τον έλεγχο ενός κεντρικού Server της Sony Pictures και έπειτα η κατάσταση φαίνεται πως βγήκε εκτός ελέγχου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons