Επιστροφή στα κέρδη για την HTC

by George Polyzos • On 04-07-2014 • AT 3:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

htc_one_m8_front_back

 

Μετά από αρκετά τρίμηνα καταγραφής ζημιών, η HTC επιτέλους άλλαξε ρότα και επέστρεψε στην κερδοφορία για το β’ τρίμηνο του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία από την Ταϊβάν κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 76 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ κατά τα τρία συνεχόμενα προηγούμενα τρίμηνα κατέγραφε ζημίες, παρά τα θετικά σχόλια που κέρδιζε η ναυαρχίδα της εταιρείας, το HTC One.

Ωστόσο, η έντονη πίεση από τις Apple και Samsung, καθώς επίσης και ορισμένες αστοχίες στην προώθηση των προϊόντων της δεν της επέτρεψαν να επιστρέψει νωρίτερα στην κερδοφορία.

Βασικό στοιχείο της «αντεπίθεσης» θα πρέπει να θεωρείται η ανανέωση της σειράς smartphones της εταιρείας, πρωτίστως με τη νέα ναυαρχίδα HTC One M8 και δευτερευόντως με τα HTC One E8 και One Mini 2. Ειδικά το One M8 θεωρείται ένα από τα πλέον καλοσχεδιασμένα και ελκυστικά smartphones που έχουν παρουσιαστεί φέτος.

Η Wall Street Journal, ωστόσο, προβλέπει ότι η HTC θα πρέπει να προχωρήσει στην ανακοίνωση μίας ακόμη συσκευής με κορυφαία χαρακτηριστικά, έως το ερχόμενο φθινόπωρο, εάν θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να μην αποτελέσει το κερδοφόρο β’ τρίμηνο μία παρένθεση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons