Επίσημη παρουσίαση του Snapdragon 820

by Nikos Kaimakamis • On 11-11-2015 • AT 10:31 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

qualcomm-snapdragon-820

To νέο System on Chip της Qualcomm, ο Snapdragon 820 είναι πλέον διαθέσιμος μετά από την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας. 

Πρόκειται για ένα τετραπύρηνο chip, το οποίο έχει στο εσωτερικό του τους πυρήνες Kryo, που κατασκευάζονται από την ίδια την Qualcomm. O Snapdragon 820 μπορεί να φτάσει σε συχνότητα λειτουργίας τα 2.2 GHz, στα 64 Bit. Σε σύγκριση με τον Snapdragon 810 εκτιμάται ότι προσφέρει διπλάσια απόδοση, ενώ τα γραφικά του είναι Adreno 530 GPU. Σε σχέση με το Adreno 430 GPU η βελτίωση της απόδοσης φτάνει στο 40%.

Ο Qualcomm Snapdragon 820 μπορεί να υποστηρίξει κάμερα μέχρι και τα 28 Megapixel, ενώ μπορεί να προσφέρει δυνατότητα αναπαραγωγής και καταγραφής βίντεο Ultra HD. Μία άλλη τεχνολογία που υποστηρίζει ο Snapdragon 820 είναι το Quick Charge για γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ τα downloads μπορούν να φτάσουν έως και τα 600 MB/s, τη στιγμή που τα uploads που υποστηρίζονται μπορούν να είναι έως και τα 150 MB/s.

H Qualcomm υποστηρίζει ότι το νέο chip δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης, ενώ η λειτουργία του είναι βελτιωμένη σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Ο Snapdragon 820 θα ξεκινήσει να βρίσκει τη θέση του σε μοντέλα smartphones διάφορων κατασκευαστών αρχής γενομένης από το 2016, οπότε και θα δούμε τις δυνατότητές του σε πραγματικές συνθήκες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons