Επιλογή της Hellas Sat για χρηματοδότηση από την EU Horizon 2020

by George Polyzos • On 26-09-2014 • AT 9:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

satellite

Η Hellas Sat και η κοινοπραξία του έργου VITAL, ενός έργου που υποβλήθηκε στην ΕΕ Horizon 2020 – Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Καινοτομία, πέτυχαν στην αξιολόγηση και η πρόταση τους έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση.

Το VITAL είναι μια φιλόδοξη πρόταση για την υλοποίηση συνδυασμού επίγειων και δορυφορικών δικτύων η οποία θα μελετήσει την ανάπτυξη ενός υβριδικού αρχιτεκτονικού πλαισίου, τους απαιτούμενους μηχανισμούς που θα επιτρέψουν την υλοποίηση των στοιχείων του δορυφορικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης των επιδόσεων και την υλοποίηση μιας σειράς από  λειτουργίες, τον σχεδιασμό των πόρων του πλαισίου διαχείρισης και την ενσωμάτωση των στρατηγικών και των αλγοριθμικών λύσεων για την παροχή end-to-end υπηρεσιών επικοινωνίας.

Επιπλέον με το πρόγραμμα αυτό θα μελετηθεί η επαλήθευση της λύσης VITAL και των τεχνολογιών γενικής εφαρμογής μέσω ενός συνδυασμού των πραγματικών πρωτοτύπων και εξομοιωτών. Η διάρκεια της VITAL έργου είναι 30 μήνες και η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 2,896.855 ευρώ.

Εκτός από την Hellas Sat άλλα μέλη της κοινοπραξίας είναι οι Create-Net, ΟΤΕ, CNES, Universitat Politecnica de Catalunya, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, OneAccess SA, Intecs SPA και Synaptec SAS.

H Hellas Sat αποτελεί τον ιδιοκτήτη και διαχειριστή του δορυφόρου Hellas-Sat 2 στις 39 μοίρες Ανατολικά. Η Hellas Sat προσφέρει δορυφορική χωρητικότητα και υπηρεσίες teleport σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική, ενώ είναι θυγατρική του Οργανισμού Arab Satellite Communications, του μεγαλύτερου παρόχου δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

[Δ.Τ. Hellas Sat]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons