Επικίνδυνο bug για το Mac OS X

by Nikos Kaimakamis • On 23-07-2015 • AT 4:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Apple-Mac-OS-X-Yosemite

Ένα επικίνδυνο bug ανακαλύφθηκε για το Mac OS X της Apple, το οποίο μπορεί να δώσει τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σας σε τρίτα πρόσωπα. 

Σύμφωνα με το Ars Technica, το τελευταίο πακέτο αναβάθμισης του Mac OS X Yosemite, περιλαμβάνει ένα επικίνδυνο bug, το οποίο παρουσιάζει ένα κενό ασφαλείας που εκθέτει ένα μεγάλο πλήθος χρηστών του λειτουργικού συστήματος της Apple. Ένα παρόμοιο κενό ασφαλείας είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα και η Microsoft με τα Windows, το οποίο αντιμετώπισε με ανάλογα security updates.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το OS X 10.10 και τα νέα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν το εν λόγω bug, με δυνατότητα παράκαμψης των παραμέτρων ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος, προκειμένου να αποκτήσουν δικαιώματα root και να αποκτήσουν έτσι οι hackers μέχρι και τον πλήρη έλεγχο ενός υπολογιστή. Οι κάτοχοι υπολογιστών με OS X 10.10.4 Yosemite και της beta έκδοσης OS X 10.10.5 είναι εκείνοι που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι, ενώ όσοι έχουν το El Capitan 10.11 beta δεν κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με το Digital Trends, η Apple γνωρίζει το bug που ανακαλύφθηκε στο λειτουργικό της σύστημα και δεν αποκλείεται να το διορθώσει άμεσα, με τη διάθεση του κατάλληλου patch, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις κενών ασφαλείας που ενδέχεται να έχουν προκύψει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons