Επιδόσεις ρεκόρ για την LG Electronics το β’ τρίμηνο

by George Polyzos • On 24-07-2014 • AT 1:14 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

LG_G3_Beat_3

 

Η LG Electronics ανακοίνωσε θετικά οικονομικά αποτελέσματα, για το β’ τρίμηνο, ενώ κατέγραψε παραδόσεις 14,5 εκατομμυρίων smartphones, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα της εταιρείας.

Τα αποτελέσματα αποτελούν αντανάκλαση της εξαιρετικά θετικής πορείας τόσο του τομέα κινητών τηλεφώνων όσο και του τομέα των τηλεοράσεων. Πιο αναλυτικά, συνολικά η εταιρεία είχε για το β’ τρίμηνο του 2014 καθαρά κέρδη ύψους 399,8 εκατομμυρίων δολαρίων και λειτουργικά κέρδη 588,5 εκατομμυρίων δολαρίων, εμφανίζοντας αύξηση 26,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο έφτασαν στα 14,93 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 7,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το τμήμα LG Mobile Communications, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, κατέγραψε παραδόσεις ρεκόρ σε συσκευές smartphonesφθάνοντας τις 14,5 εκατομμύρια για το β’ τρίμηνο και εμφανίζοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 20%. Το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16% στα 3,51 δισεκατομμύρια δολάρια, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση της LGαπό το α’ τρίμηνο του 2010. Επιπλέον, τα λειτουργικά κέρδη ύψους 83,4 εκατομμυρίων δολαρίων έδωσαν τέλος σε μία περίοδο τριών συνεχόμενων τριμήνων με απώλειες.

Μεγάλο μέρος των θετικών επιδόσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στο G3 και προφανώς η LG θα επιδιώξει να επεκτείνει περαιτέρω τη διαθεσιμότητά του σε περισσότερες αγορές. Παράλληλα, η εταιρεία θα κινηθεί επιθετικά και σε ότι αφορά τις επιπλέον εκδόσεις του κορυφαίου της smartphone. Έτσι, μετά τα G3 Beat/ G3 s και G3 Cat. 6, σχεδιάζεται η εισαγωγή στην αγορά ακόμη περισσότερων εκδόσεων για το β’ εξάμηνο του έτους, σε συνδυασμό με περισσότερες εκδόσεις των συσκευών της οικογένειας L.

Το τμήμα LG Home Entertainment είχε έσοδα για το β’ τρίμηνο ύψους 4,94 δισ. δολαρίων, εμφανίζοντας αύξηση 3% από τρίμηνο σε τρίμηνο, αλλά χωρίς σημαντικές διαφορές σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη του τομέα έφτασαν τα 150 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 64,9% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2013.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons