Επίδειξη τεχνολογίας 5G από Vodafone και Ericsson

by George Polyzos • On 18-07-2016 • AT 1:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Τεχνολογία

5G

Η Ericsson και η Vodafone πραγματοποίησαν μια νέα επίδειξη της τεχνολογίας 5G, σύμφωνα με την κοινή τους δέσμευση για καινοτομία στο χώρο του 5G η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πιο αναλυτικά, οι δύο εταιρείες δημιούργησαν μια πρωτότυπη υλοποίηση 5G Smart Network Edge που περιλάμβανε δίκτυο κορμού έτοιμο για τεχνολογία 5G, ενώ παράλληλα επέδειξαν τα πλεονεκτήματα του τεμαχισμού δικτύου και της κατανεμημένης τεχνολογίας cloud χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα μια εφαρμογή μηχανικής όρασης.

Η μηχανική όραση χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τη διασφάλιση ποιότητας σε διαδικασίες κατασκευής και παραγωγής, καθώς και για τη μέτρηση ή αναγνώριση αντικειμένων. Σε μια τυπική διαμόρφωση, φωτογραφίες οι οποίες προέρχονται από κάμερες υψηλής ταχύτητας υφίστανται επεξεργασία και ανάλυση και αποτελούν το έναυσμα για περαιτέρω ενέργειες, όπως ο διαχωρισμός ελαττωματικών εξαρτημάτων.

Σε μια ζωντανή επίδειξη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας» που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Ericsson στο Άαχεν, οι δύο εταιρείες έδειξαν πώς η υλοποίηση 5G Smart Network Edge προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αποδοτικότητα στη βιομηχανία: Χάρη στη μείωση των καθυστερήσεων του δικτύου αυξήθηκε το ποσοστό αναγνώρισης σε μια εφαρμογή ανίχνευσης προσώπων μέσω cloud, η κίνηση δεδομένων βίντεο μέσω του δικτύου WAN ήταν πολύ μικρότερη, ενώ παράλληλα υπήρχε καλύτερη προστασία των ευαίσθητων δεδομένων έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, καθώς τα δεδομένα αποθηκεύονταν μόνο τοπικά.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons