Επίδειξη καινοτόμων τεχνολογιών από την Cosmote

by George Polyzos • On 26-11-2015 • AT 11:01 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

500Mbps

Η Deutsche Telecom και η Cosmote, σε συνεργασία με τη Nokia, παρουσίασαν τεχνολογία που συνδυάζει τις φασματικές περιοχές στα 1,8GHz (FDD) και 3,5GHz (TDD), επιτυγχάνοντας αύξηση της χωρητικότητας των κινητών ευρυζωνικών δικτύων.

Με το συνδυασμό των φασμάτων αυτών, βελτιώνεται σημαντικά η εμπειρία του πελάτη, καθώς αυξάνεται η χωρητικότητα του δικτύου, η ταχύτητα και η ποιότητα ακόμα και για απαιτητικές υπηρεσίες, όπως το video streaming.

Συνδυασμός φασμάτων

Η παρουσίαση έγινε στο περίπτερο της Cosmote στο συνέδριο InfoCom World, όπου οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ταχυτήτων έως και 500 Mbps μέσω του κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G+ της Cosmote.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατόρθωσε να επιδείξει ταχύτητες έως και 500 Mbps , πρώτη στην Ελλάδα και από τους πρώτους παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Ericsson και την Qualcomm Technologies, Inc.

Ενδεικτικά, με τις ταχύτητες αυτές μία ταινία Ultra HD/4K των 5GB κατεβαίνει σε λιγότερο από 1,5 λεπτό, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8MB μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.

Τέλος, και πάλι πρώτη στην Ελλάδα, η Cosmote σε συνεργασία με τη Huawei, παρουσίασε την τεχνολογία Hybrid Access, η οποία «ενώνει» τον κόσμο του σταθερού και του κινητού ευρυζωνικού δικτύου, για να προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες.

Hybrid Access

Με τον τρόπο αυτό οι συνδρομητές σταθερής ADSL και VDSL θα μπορούν να απολαύσουν εφαρμογές και υπηρεσίες σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τα δίκτυα κινητής 4G και 3G. Η τεχνολογία Hybrid Access θα διατεθεί εμπορικά μέσα στο 2016.

Τέλος, ο όμιλος ΟΤΕ σημείωσε μια ακόμα πρωτιά για την ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά διαθέτοντας εμπορικά ταχύτητες 4G+ έως και 375 Mbps.

Παράλληλα, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G αυξάνεται συνεχώς, προσεγγίζοντας το 80%, ενώ το δίκτυο VDSL είναι ήδη διαθέσιμο σε 1.600.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons