Επίδειξη 5G στα 28GHz από τις SoftBank και Ericsson

by George Polyzos • On 01-04-2017 • AT 8:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Mobile Τεχνολογία

Η Ericsson και η SoftBank προχωρούν στο επόμενο στάδιο της δοκιμής 5G στο Τόκιο, όπου θα χρησιμοποιηθεί το δοκιμαστικό δίκτυο 28GHz mmWave 5G Test Bed της Ericsson, το οποίο υποστηρίζει προηγμένες δυνατότητες του 5G.

Πιο αναλυτικά, η Ericsson και η SoftBank προχωρούν στο επόμενο στάδιο μιας δοκιμής 5G την οποία είχαν ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2016. Εκείνο το διάστημα είχε πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη δοκιμή 5G, στην οποία περιλαμβάνονταν σταθμοί βάσης και εξοπλισμός χρήστη με ανατροφοδότηση του σήματος ελέγχου με χρήση φάσματος κέντρου ζώνης (mid-band) σε συχνότητα 4,5GHz, η οποία είναι σήμερα μια από τις μελλοντικές υποψήφιες ζώνες για υπηρεσίες 5G στην Ιαπωνία. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση βασικών δοκιμών 5G σε φάσμα 4,5GHz και 15GHz στο Τόκιο το 2016, οι δύο εταιρείες προχωρούν τώρα σε πιο προηγμένες δοκιμές.

Η προγραμματισμένη δοκιμή 5G θα διεξαχθεί σε περιβάλλοντα δοκιμών τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, καλύπτοντας δοκιμές με συσκευές σε στάση αλλά και εν κινήσει. Για τη δοκιμή θα χρησιμοποιηθεί η λύση 28GHz mmWave 5G Test Bed της Ericsson, η οποία περιλαμβάνει σταθμούς βάσης και πρωτότυπες συσκευές και στην οποία θα επιδειχθούν προηγμένες τεχνολογίες 5G στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται ΜΙΜΟ μεγάλης κλίμακας (Massive-MIMO), σχηματισμός δέσμης μεγάλης κλίμακας (Massive Beamforming), κατανεμημένο ΜΙΜΟ (Distributed MIMO), ΜΙΜΟ πολλαπλών χρηστών (Multi-user MIMO) και ανίχνευση δέσμης (Beam Tracking). Τα παραπάνω θα συνδυάζονται με ρυθμούς δεδομένων τάξεως πολλών Gigabit και εξαιρετικά χαμηλές καθυστερήσεις, τα οποία σταδιακά καθίστανται βασικές απαιτήσεις για μελλοντικές περιπτώσεις χρήσης από καταναλωτές κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών και από κλάδους της βιομηχανίας.

Ο Hideyuki Tsukuda, Senior Vice President της SoftBank Corp., δήλωσε: «Η SoftBank ξεκίνησε την επαλήθευση των ασύρματων τεχνολογιών 4,5GHz ήδη από τον Αύγουστο του 2016 και τώρα η ζώνη των 4,5GHz εξελίσσεται στην επικρατέστερη υποψήφια για υπηρεσίες 5G στην Ιαπωνία, μαζί με τη ζώνη των 28GHz. Αξιοποιούμε το δοκιμαστικό δίκτυο (Test Bed) της Ericsson με ασύρματη τεχνολογία 28GHz για επαλήθευση μεγάλου αριθμού προηγμένων δυνατοτήτων με εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση και υψηλή διεκπεραιωτική ικανότητα (throughput), κάτι το οποίο μας τοποθετεί μεταξύ των πρωτοπόρων στην τεχνολογία 5G».

Ο Mikael Eriksson, επικεφαλής της Ericsson στην Ιαπωνία, δήλωσε: «Από την ημέρα που ανακοινώσαμε ότι θα ξεκινούσαμε κοινές δοκιμές 5G με την SoftBank στο Τόκιο το 2015, έχουμε από κοινού επιτύχει αρκετά σημαντικά ορόσημα μέχρι σήμερα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε από τους πρώτους που θα προσφέρουμε υπηρεσίες 5G παρέχοντας ένα δίκτυο από άκρο σε άκρο με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ιαπωνία».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons