Επιβολή προστίμου ύψους 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google

by George Polyzos • On 27-06-2017 • AT 3:34 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Alphabet, μητρική εταιρεία της Google.

Αιτία της επιβολής του προστίμου-μαμούθ είναι λόγω της κατάχρησης εκ μέρους της Google «της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των μηχανών αναζήτησης». Πέρα από την επιβολή του προστίμου η Google υποχρεώνεται να παύσει τις παράνομες πρακτικές εντός χρονικού διαστήματος 90 ημερών. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει η εταιρεία θα κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο που θα ισούται με το 5% του παγκόσμιου τζίρου της.

Η σημερινή απόφαση είναι αποτέλεσμα έρευνας που ξεκίνησε το 2010 κατόπιν καταγγελιών από διάφορες εταιρείες (Yelp, TripAdvisor, Foundem, News Corp κ.α.) για χειραγώγηση των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, με συνέπεια την ευνοϊκή μεταχείριση της υπηρεσίας αγορών της Google έναντι των υπολοίπων εταιρειών. Με τον τρόπο αυτό η Google τύγχανε πρόσβασης σε μεγαλύτερη «γκάμα» πελατών, ενισχύοντας έτσι τις πωλήσεις της.

Το σημερινό πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το προηγούμενο είχε επιβληθεί στην επίσης αμερικανική Intel, το 2009 και έφθανε στα 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρει το Naftemporiki.gr, η Alphabet εξέφρασε τη διαφωνία της για το αποτέλεσμα της έρευνας της Ε.Ε., δηλώνοντας πως εξετάζει την επιλογή της έφεσης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons