Επιβεβαιωμένη μαζική επίθεση σε λογαριασμούς Yahoo

by Nikos Kaimakamis • On 23-09-2016 • AT 11:56 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

yahoogmail

H Yahoo επιβεβαίωσε ότι συνέβη η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επίθεση σε λογαριασμούς της, που επηρέασε περισσότερους από 500 εκ. χρήστες. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μαζική παραβίαση των λογαριασμών της Yahoo είναι μία από τις χειρότερες κυβερνοεπιθέσεις που έχουν λάβει χώρα τη φετινή χρονιά. Η επίθεση εκτιμάται ότι έχει καταφέρει να δώσει πρόσβαση σε πολλά προσωπικά δεδομένα πολλών εκατομμυρίων χρηστών του Yahoo, όπως είναι στοιχεία της ταυτότητας, ημερομηνίες, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα παρόμοια στοιχεία.

Η Yahoo δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το εάν είναι ακόμα στο δίκτυό της οι hackers, ενώ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάποια συγκεκριμένη ομάδα, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Η Yahoo είχε προβεί σε ενέργειες για την ενίσχυση της προστασίας των χρηστών της, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτό αρκετό για την αποτροπή της επίθεσης. Η Yahoo διερευνά το ζήτημα, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι η επίθεση προέρχεται από κρατικές υπηρεσίες, χωρίς να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα κάτι τέτοιο.

Η Yahoo προτρέπει σε όλους τους χρήστες της να προβούν σε αλλαγή του κωδικού πρόσβασης για λόγους ασφάλειας, ειδικά σε όσους έχουν να αλλάξουν το password τους από το 2014 και έπειτα.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons