Επί πληρωμή updates στα Windows 7 μέχρι και τις αρχές του 2023

by Nikos Kaimakamis • On 14-09-2018 • AT 10:26 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Η Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο πλάνο ενημερώσεων ασφαλείας για τα Windows 7, το οποίο, όμως, θα ζητά από τους χρήστες του λειτουργικού να πληρώνουν. 

Η επίσημη λήξη της υποστήριξης των Windows 7 τοποθετείται χρονικά στις 14 Ιανουαρίου του 2020, αλλά για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το παλιό λειτουργικό σύστημα, θα υπάρχει και μία νέα επιλογή να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας του συστήματος έως και τρία χρόνια μετά, δεδομένου ότι θέλουν να πληρώνουν το αντίστοιχο αντίτιμο στη Microsoft.

O λόγος πίσω από την απόφαση της Microsoft δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι τα Windows 7 συνεχίζουν να καταλαμβάνουν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο της αγοράς, ειδικά ανάμεσα σε οργανισμούς με πολλούς σταθμούς εργασίας, οι οποίοι και δεν έχουν αναβαθμιστεί ακόμα σε Windows 10. Τα Windows 7 Extended Security Updates, όπως θα ονομάζονται, θα πωλούνται για κάθε συσκευή ξεχωριστά και η τιμή τους αναμένεται να αυξάνεται κάθε έτος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ZD Net.

Παρόλα αυτά, ο απώτερος στόχος της Microsoft είναι να πείσει τους χρήστες να σταματήσουν να βασίζονται πάνω στο παλιό λειτουργικό σύστημα και σταδιακά να περάσουν όλοι στα Windows 10, για αυτό και θα χειριστεί τα Extended Security Updates σαν ένα ξεχωριστό προϊόν, το οποίο δεν αποκλείεται να είναι λιγότερο ελκυστικό οικονομικά από την μετάβαση στην αγορά των Windows 10.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τοτε ολοι θα τα κατεβαζουν μεσω torrent

Top

Show Buttons
Hide Buttons