Επένδυση ύψους ενός εκατ. ευρώ στη Nubis

by George Polyzos • On 05-05-2015 • AT 9:07 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

handshake

Χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ έλαβε η ελληνική εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού Nubis από το επενδυτικό ταμείο Elikonos Jeremie Fund.

Η εταιρεία ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού για μικρομεσαίες επιχειρήσεις αξιοποιώντας πλήρως τα πλεονεκτήματα του σύγχρονου cloud computing. Για την χρήση των εργαλείων της εταιρείας δεν απαιτείται κανενός είδους εγκατάσταση, παρά μόνο ένας browser και μια σύνδεση στο διαδίκτυο.

Χωρίς ανάγκη για αναβαθμίσεις σε υλικό εξοπλισμό ή άλλο λογισμικό, τα προϊόντα της Nubis βοηθούν τις επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις τεχνολογίες νέας γενιάς και να μειώσουν τα κόστη τους. Η σημαντικότερη όμως καινοτομία είναι η δυνατότητα στους συνεργάτες, μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον, να μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εξειδικευμένες λύσεις που μπορούν να απευθύνονται στις κάθετες αγορές που δραστηριοποιούνται.

Όπως αναφέρει o πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Τσάγκος: «Στόχος μας είναι, αξιοποιώντας αυτά τα χρήματα, να ενδυναμώσουμε τη παρουσία μας στην Ελλάδα. Έχουμε κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα τον τελευταίο χρόνο στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού, αναπτύσσοντας ένα αμιγώς cloud προϊόν τελευταίας γενιάς και μέσα από αυτό έχουμε κερδίσει πάνω από 70 πελάτες. Σκοπεύουμε να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερους πελάτες, ενώ στα σχέδιά μας είναι και η επέκταση στις αγορές του εξωτερικού, για να διεκδικήσουμε μεγάλα projects».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Κοντίνος δηλώνει: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η εταιρεία μας εξασφάλισε μια τόσο μεγάλου ύψους χρηματοδότηση όπως και την εμπιστοσύνη των επενδυτών του  Elikonos Jeremie SICAR. Η επένδυση αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρία, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη λύσεων που θα δίνουν μεγάλη αξία στους πελάτες και συνεργάτες μας, στην ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρείας στο εξωτερικό καθώς και την εδραίωση στην ελληνική αγορά»

Η Nubis ξεκίνησε την εμπορική της παρουσία το 2013 και έχει φθάσει να έχει ένα πελατολόγιο από περισσότερες από 70 επιχειρήσεις, ορισμένες από τις οποίες έχουν παρουσία και εκτός Ελλάδος. Οι εφαρμογές της Nubis είναι αφενός διαθέσιμες στις τοπικές γλώσσες και αφετέρου έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές στα τοπικά δεδομένα. Το δίκτυο πιστοποιημένων συνεργατών της Nubis, μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, έχει φθάσει τις 20 εταιρείες, επεκτείνεται, όμως, διαρκώς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι επενδύσεις της εταιρείας θα φτάσουν στα 3 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, Ιδρυτές της Nubis είναι ο Δημήτρης Κοντίνος, ο Χρήστος Τσάγκος και η Quest Holdings.

Το Elikonos Jeremie SICAR, με έδρα το Λουξεμβούργο, είναι ένα κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών, ύψους 17 εκ. ευρώ, με βασικό επενδυτή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), μέσω του επενδυτικού προγράμματος Jeremie.

[Δ.Τ. Nubis]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons