Επένδυση 3 εκατ. δολαρίων στην ελληνική startup Resin

by George Polyzos • On 16-04-2015 • AT 9:01 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

handshake

Η ελληνική startup Resin.io ανακοίνωσε τη λήψη συνολικής επένδυσης 3 εκατομμυρίων δολαρίων από το επενδυτικό σχήμα DFJ.

Στην επένδυση συμμετέχουν επίσης το Jeremie Openfund II αλλά και οι ιδιώτες επενδυτές Gil Dibner και Πάνος Παπαδόπουλος. Η Resin.io έχει αναπτύξει μια καινοτόμα πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης λογισμικού σε απομακρυσμένες «έξυπνες» συσκευές.

Το σύνολο της επένδυσης θα διατεθεί για επέκταση της υπάρχουσας ομάδας με έμφαση στο γραφείο της εταιρίας στην Αθήνα, την υποστήριξη περισσότερων πλατφορμών hardware και την ταχεία ανάπτυξη του προϊόντος της εταιρίας.

Μέσω της πλατφόρμας του Resin.io, οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους σε απεριόριστο αριθμό Linux συσκευών και να προχωρούν σε αναβάθμιση του λογισμικού από απόσταση.

Η διαδικασία αυτή εξοικονομεί χρόνο στους προγραμματιστές, μειώνει το κόστος διαχείρισης δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να βγάλουν γρήγορα στην αγορά νέα προϊόντα. Ουσιαστικά, μέσω του Resin.io, η ανάπτυξη εφαρμογών για ενσωματωμένα συστήματα (embedded systems) γίνεται το ίδιο εύκολη με την ανάπτυξη εφαρμογών σε cloud.

Σύμφωνα με το Internet Business Solutions Group (IBSG) της Cisco, μέχρι το 2015, θα υπάρχουν 25 δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές και 50 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020. Η ραγδαία ανάπτυξη αυτής της αγοράς συνοδεύεται όμως με μια σειρά από προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μαρίνο, συνιδρυτή και CEO του Resin.io: «Το Resin προέκυψε μέσα από τη προηγούμενη δουλειά μας ως προγραμματιστές, όταν στο πλαίσιο ενός project ήμασταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση ενός δικτύου από εκατοντάδες οθόνες ψηφιακής σήμανσης στο Λονδίνο. Ξοδεύοντας απίστευτο χρόνο πολλές φορές σε δύσκολες καιρικές συνθήκες για να ενημερώσουμε το λογισμικό σε καθεμία από αυτές τις οθόνες, μας ήρθε η ιδέα για το Resin.io. Σήμερα, μέσω της πλατφόρμας που έχουμε αναπτύξει, μπορεί οποιοσδήποτε που διαχειρίζεται διασυνδεδεμένες συσκευές (κιόσκια, ψηφιακή σήμανση, έξυπνα ρολόγια, infotainment για οχήματα, έξυπνες οικιακές συσκευές κ.ο.κ.) να διατηρεί το λογισμικό που τρέχει σε αυτές ενημερωμένο ανά πάσα στιγμή σε όσο αριθμό συσκευών χρειάζεται. Αυτό καθίσταται δυνατό ασύρματα, με ασφάλεια και σε μαζική κλίμακα».

Το Resin.io υποστηρίζει διάφορες πλατφόρμες hardware, χωρίς να εξαρτάται από συγκεκριμένο ολοκληρωμένο κύκλωμα, συσκευή ή αρχιτεκτονική. Υποστηρίζει τα πιο γνωστά single board computers όπως το Raspberry Pi, BeagleBone Black, Intel Edison και Freescale Sabre, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών σε κατά παραγγελία hardware επεκτείνοντας την υποστήριξή της σε περισσότερα συστήματα που διατίθενται στην αγορά.

[Δ.Τ. Resin]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons