Επεξεργαστές 7ης γενιάς από την AMD

by Nikos Kaimakamis • On 01-06-2016 • AT 12:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

AMD-7th-gen

H AMD παρουσιάζει τη νέα γενιά ισχυρών επεξεργαστών, οι οποίοι προορίζονται για χρήση σε φορητούς υπολογιστές.

Ουσιαστικά, η AMD παρουσίασε τη νέα γκάμα Accelerated Processing Units (APUs) Α-series 7ης Γενιάς, οι οποίες ενσωματώνουν σε μία μονάδα των επεξεργαστή και τη μονάδα των γραφικών. Στην low end κατηγορία ανήκουν τα Α9, Α6 και Ε2 series, ενώ πιο εξελιγμένα είναι τα FX, A10 και A12 Series. Ειδικά, στην low end κατηγορία, η AMD σημειώνει ότι υπάρχει βελτίωση των επιδόσεων της κάθε CPU κατά 52% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά APU.

Για τις τρεις σειρές που απαρτίζουν την κατηγορία high end, η AMD σημειώνει ότι η βελτίωση της απόδοσης της CPU φτάνει το 56%, ενώ στον τομέα των γραφικών, η AMD τονίζει ότι τα chips της έχουν καλύτερη απόδοση κατά 53% σε σχέση με τα chips Intel Core i7. Ένα ακόμα πλεονέκτημα που ισχυρίζεται η AMD ότι έχουν τα νέα της chips είναι ότι προσφέρουν κατά 41% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής βίντεο 1080p.

Τα AMD FX chips είναι στην κορυφή της κατηγορίας, ενώ τα A12 και Α9 chips ανταγωνίζονται τους επεξεργαστές Intel Core i5 και Core i3 αντίστοιχα. Τοποθετημένο σε ένα laptop επίδειξης στην Computex 2016 το high end chip της AMD προσέφερε αυτονομία 10 ωρών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons