Εντοπισμός και διόρθωση σοβαρού bug στο iOS της Apple

by Nikos Kaimakamis • On 06-04-2016 • AT 11:25 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

siri_620

Ένα νέο bug εντοπίστηκε στο iOS που εμπλέκει την Siri και η Apple έσπευσε να προχωρήσει στην ενημέρωση για τη διόρθωσή του. 

Αναλυτικότερα, το bug που εντοπίστηκε στο iOS 9.3.1 μπορεί να επιτρέψει σε επίδοξους hackers να αποκτήσουν έλεγχο στις φωτογραφίες και τη λίστα των επαφών του κατόχου ενός iPhone, παρακάμπτοντας τα passwords που μπορεί να έχει θέσει ο χρήστης.

Το bug τίθεται σε ισχύ, όταν ζητείται από τη Siri να κάνει μία αναζήτηση στο Twitter σε ένα κλειδωμένο iPhone 6S και 6S Plus, προκειμένου να βρεθεί ένα tweet το οποίο περιέχει μια διεύθυνση email.

Μπορεί να ενεργοποιηθεί το 3D Touch και το μενού Quick Actions και από εκεί το Add to Existing Contact και το Add Photo για τις φωτογραφίες. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τα Privacy Settings, ακολουθώντας τη διαδρομή Settings App > Privacy > Twitter > Siri and Settings App > Privacy > Photos > Siri για να δουν εάν η Siri έχει την άδεια να κάνει αναζητήσεις περιεχομένου μέσω της εφαρμογής.

Ένας άλλος τρόπος να αποφευχθεί το bug, όπως μας ενημερώνει το forbes, είναι να ακολουθήσει κανείς τη διαδρομή Settings > Touch ID & Passcode και από εκεί να απενεργοποιήσει την επιλογή Allow Access When Locked της Siri. Σύμφωνα με το Phone Arena, η Apple έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά της για τη διόρθωση του bug. 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons