Ενίσχυση της Πρωτοβουλίας Διαφάνειας με την έναρξη του προγράμματος «Cyber Capacity Building»

by George Polyzos • On 02-06-2020 • AT 11:20 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Kaspersky ενισχύει την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Διαφάνειας με την έναρξη του προγράμματος «Cyber Capacity Building» και την εικονική διαθεσιμότητα των υπηρεσιών του Κέντρου Διαφάνειας.

Το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης παρέχει γνώσεις αξιολόγησης της ασφάλειας των προϊόντων σε επιχειρήσεις, κυβερνητικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα που χρειάζονται δεξιότητες αξιολόγησης ασφάλειας της υποδομής πληροφορικής. Η απομακρυσμένη είσοδος στα Κέντρα Διαφάνειας της εταιρείας, επιτρέπει τη συνεχή πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές και τις τεχνολογίες εσωτερικής ασφάλειας.

Με την ψηφιοποίηση να αυξάνεται ραγδαία, μια ισχυρή υποδομή πληροφορικής είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή ολοκλήρωση και λειτουργία διαφόρων πλατφορμών λογισμικού και hardware, καθώς και για την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών. Ταυτόχρονα, η υποδομή πληροφορικής ενός οργανισμού μπορεί να υπόκειται σε διάφορους κινδύνους που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθιστώντας την ψηφιακή ανθεκτικότητα κρίσιμη. Ως μέρος των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού και / ή των κρίσιμων δικτύων υποδομής, διάφορα στοιχεία της υποδομής πληροφορικής μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο, προκαλώντας βλάβη στη δημόσια ασφάλεια καθώς και στην οικονομική και κοινωνική ευημερία. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι με τους οποίους οι οργανισμοί μπορούν να αξιολογήσουν και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και την ασφάλεια αυτών των στοιχείων.

Για να βοηθήσει, η Kaspersky ανέπτυξε ένα Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ψηφιακών Ικανοτήτων – ειδική εκπαίδευση για την αξιολόγηση της ασφάλειας των προϊόντων. Διατίθεται online και offline, έχει σχεδιαστεί για να βοηθά εταιρείες, κυβερνητικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα να αναπτύξουν πρακτικά εργαλεία και γνώσεις για αξιολογήσεις ασφάλειας. Μόνο τότε μπορούν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και την ασφάλεια των εφαρμογών τρίτων που ενσωματώνονται στις υποδομές και τα δίκτυα πληροφορικής τους. Μέσω του προγράμματος, οι οργανισμοί μπορούν να εντοπίσουν τους κινδύνους της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς και να τους διαχειριστούν και να τους μετριάσουν.

Το πρόγραμμα απαιτεί βασικές γνώσεις για τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού, προγραμματισμού και ασφάλειας πληροφοριών. Η εκπαίδευση θα παρέχει στους οργανισμούς μια εισαγωγή στην αξιολόγηση της ασφάλειας των προϊόντων και στη μοντελοποίηση απειλών, καθώς και στην αναθεώρηση του πηγαίου κώδικα και στη διαχείριση της ευπάθειας. Η συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα θα είναι δωρεάν και θα ξεκινήσει πρώτα για κυβερνητικούς και ακαδημαϊκούς οργανισμούς στο τρίτο τρίμηνο του 2020. Μέσα στο έτος, η εκπαίδευση θα είναι διαθέσιμη για επιχειρηματικούς οργανισμούς. Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να μάθουν περισσότερα και να ζητήσουν πληροφορίες εδώ.

Απομακρυσμένη Διαφάνεια

Με την πραγματικότητα της παγκόσμιας κοινωνικής αποστασιοποίησης, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι βασικές υπηρεσίες δεν περιορίζονται από τη φυσική πρόσβαση. Η διαθεσιμότητα των Κέντρων Διαφάνειας της Kaspersky σε πελάτες, συνεργάτες και μελλοντικούς συνεργάτες δεν αποτελεί εξαίρεση. Για να συνεχίσει να παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις εσωτερικές πρακτικές ασφάλειας και τις τεχνολογίες της, η Kaspersky επέτρεψε την απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες των Κέντρων Διαφάνειας, παρέχοντας μια επιλογή αξιολόγησης «blue-piste» – την καλύτερη επιλογή για εξοικείωση με τις τεχνικές πρακτικές της εταιρείας και απαράμιλλα πρότυπα προστασίας δεδομένων.

Με αυτήν την υπηρεσία, οι έμπιστοι συνεργάτες της Kaspersky θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να αποκτήσουν μια επισκόπηση των βέλτιστων πρακτικών ασφάλειας και διαφάνειας της εταιρείας, καθώς και των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Οι ειδικοί ασφάλειας της Kaspersky είναι επίσης έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές επεξεργασίας δεδομένων της εταιρείας και τη λειτουργία των λύσεών της, μαζί με τη διοργάνωση μιας ζωντανής επίδειξης επισκόπησης πηγαίου κώδικα. Για να ζητήσετε μια απομακρυσμένη επιλογή αξιολόγησης «blue-piste», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Άλλες ενημερώσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Παγκόσμιας Διαφάνειας της Kaspersky είναι διαθέσιμες σε ειδικό ιστότοπο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons