Ενημέρωση της Apple για τις μολυσμένες εφαρμογές

by Nikos Kaimakamis • On 23-09-2015 • AT 12:14 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Apple-Store

Η Apple θα φροντίσει ώστε να ενημερωθούν όλοι οι χρήστες του App Store που κατέβασαν μολυσμένες εφαρμογές, μετά την πρόσφατη επίθεση. 

Η Apple ενημέρωσε τους χρήστες των υπηρεσιών της για το Xcode Ghost, το malware που εκμεταλλεύτηκε διάφορες εφαρμογές που μπορούσε να κατεβάσει κανείς από το App Store, ενώ σημείωσε ότι θα ειδοποιήσει όλους τους χρήστες εκείνους που έχουν κατεβάσει ύποπτα apps. H Apple δεν διευκρίνισε τους τρόπους με τους οποίους θα το κάνει αυτό, ούτε το πότε θα το κάνει.

Σύμφωνα με το Mashable, δεν έχει γίνει γνωστό το πόσες είναι οι εφαρμογές που έχουν επηρεαστεί από το malware που έκανε την εμφάνισή του στο App Store, αλλά η Palo Alto Networks που εντόπισε το πρόβλημα, ανέφερε ότι 39 δημοφιλείς εφαρμογές είχαν μολυνθεί από αυτό.

App-Store-logo

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Κίνα, όπου η Apple υποσχέθηκε ότι θα δημοσιεύσει μια λίστα με τις 25 πιο δημοφιλείς εφαρμογές που φαίνεται να έχουν επηρεαστεί. Μέχρι στιγμής, σημειώνεται από διάφορες πηγές ότι πρόβλημα υπάρχει με τις εφαρμογές WeChat, Angry Birds 2 και Didi Chuxing. Ειδικά για το WeChat έχει ήδη ληφθεί μέριμνα με ένα διορθωτικό patch που εστάλη με τη μορφή ενός update της εφαρμογής από την εταιρεία που την έχει δημιουργήσει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons