Ένας χρόνος λειτουργίας για την πρωτοβουλία «Securing Smart Cities»

by George Polyzos • On 30-07-2016 • AT 9:35 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

smart-home-02

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη των δραστηριοτήτων της συμμαχίας «Securing Smart Cities η οποία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την επίλυση προβλημάτων ψηφιακής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι «έξυπνες πόλεις».

Από τότε μέχρι σήμερα, η κοινότητα που υποστηρίζει την πρωτοβουλία έχει τριπλασιαστεί, μετρώντας πλέον πάνω από 30 ειδικούς ψηφιακής ασφάλειας από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ο αριθμός των οργανισμών που στηρίζει τη συμμαχία έχει αυξηθεί από τέσσερις σε δεκαπέντε.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας «Securing Smart Cities» και οι συνεργάτες της κατάφεραν με επιτυχία να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση για τα πιθανά προβλήματα ψηφιακής ασφάλειας στις «έξυπνες πόλεις». Η πρωτοβουλία έχει δημοσιεύσει διάφορες έρευνες που μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές των πόλεων να εξετάσουν το πώς μπορούν να υιοθετήσουν «έξυπνες» τεχνολογίες» και πώς να οργανώσουν ένα Τμήμα Ασφάλειας για μια «Έξυπνη Πόλη». Πολλές πρακτικές ερευνητικές εκτιμήσεις έχουν επίσης διεξαχθεί και τα πορίσματά τους έχουν δημοσιευτεί.

Όλα τα παραπάνω καλύπτουν σημαντικά θέματα ασφάλειας για τις «έξυπνες» πόλεις, προβλήματα που αφορούν τα συστήματα παρακολούθησης, καθώς και τα δίκτυα επικοινωνίας των πόλεων και τη διαθεσιμότητά τους σε εισβολείς.

smart Cities

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Securing Smart Cities» έχουν συμμετάσχει σε μια σειρά από εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας ενημέρωσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την κατάσταση της ασφάλειας των «έξυπνων πόλεων». Επίσης, ένας συνεργάτης της πρωτοβουλίας βοήθησε τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών στη διεξαγωγή δύο μελετών σχετικά με τα πιθανά ζητήματα ψηφιακής ασφάλειας που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα δίκτυα μαζικής μεταφοράς των «έξυπνων πόλεων».

Στο μέλλον, η πρωτοβουλία «Securing Smart Cities» θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για την αύξηση της ευαισθητοποίησης γύρω από τα ζητήματα ασφάλειας που αφορούν τις «έξυπνες πόλεις», καθώς και να μοιράζεται την εμπειρία της με τις αρχές των πόλεων, δημοσιεύοντας οδηγούς ασφάλειας και έρευνες αφιερωμένες σε διάφορους τομείς που αφορούν την ασφάλεια των πόλεων του μέλλοντος.

Σήμερα, υπάρχει τεράστια ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα της ψηφιακής ασφάλειας των πόλεων. Οι πόλεις γίνονται όλο και «εξυπνότερες» και συνεχώς ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες στην υποδομή τους, αλλά συχνά αγνοούν τη σημασία της ψηφιακής ασφάλειας. Η πρωτοβουλία «Securing Smart Cities» παίζει ουσιαστικό ρόλο στην εκπαίδευση των βασικών φορέων (π.χ. κυβερνήσεις, πάροχοι υποδομών και υπηρεσιών, επαγγελματίες κ.ά.) γύρω από τα τρέχοντα προβλήματα στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας και τις πιθανές λύσεις για τις «έξυπνες πόλεις».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons