Ένας χρόνος λειτουργίας για τον Κόμβο Καινοτομίας InnovAthens

by George Polyzos • On 03-05-2015 • AT 10:14 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

1 year Innovathens

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γιόρτασε ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, InnovAthens powered by Samsung.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του ενός έτους λειτουργίας του κόμβου, η Samsung Electronics Hellas, στρατηγικός συνεργάτης του InnovAthens, πραγματοποίησε 38 επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία απευθύνονταν σε ανέργους και πρόσφερε 606 πιστοποιήσεις.

Τα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν είτε από την ίδια την εταιρεία, όπως το Mobile Service Lab, είτε σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς, όπως το Βρετανικό Συμβούλιο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Πρωταρχικός στόχος των επιμορφωτικών σεμιναρίων ήταν να προσφέρουν ψηφιακές, επικοινωνιακές και άλλες δεξιότητες, απαραίτητες στην αναζήτηση και εύρεση εργασίας.

1 year Innovathens

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα που σκοπό είχαν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 50 ωρών  “Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services”, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), την Samsung Electronics Hellas και το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχάλης Μόσχος, Marketing Director της Samsung Electronics Hellas: «Με το InnovAthensέχουμε την ευκαιρία να υποστηρίζουμε τους νέους, μέσω άμεσης και δωρεάν πρόσβασης σε εκπαίδευση, επιμόρφωση και επιχειρηματικότητα. Προσφέρουμε επίσης στους νέους πρόσβαση στην τεχνολογία, καθώς και γνωστικά εφόδια, που θα τους επιτρέψουν να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί και να ενισχύσουν τις προοπτικές τους για το μέλλον».

[Δ.Τ. Samsung]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons