Ένας ωρολογιακός μετεωρολογικός σταθμός από την MB&F

by Nikos Kaimakamis • On 29-03-2018 • AT 10:27 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

H MB&F είναι γνωστή για τις αναπάντεχες ωρολογιακές της δημιουργίες, με τον μετεωρολογικό σταθμό Fifth Element να επιβεβαιώνει τον κανόνα. 

Το weather station της MB&F ονομάζεται The Fifth Element, ή αλλιώς το Πέμπτο Στοιχείο, εμπνευσμένο από τη γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να δώσει με αναλογικό τρόπο πληροφορίες για τη θερμοκρασία, την υγρασία και τη βαρομετρική πίεση, ενώ δείχνει φυσικά και την ώρα. Μία μικρή φιγούρα εξωγήινου κάτω από τις ενδείξεις φροντίζει για το χειρισμό όλων των επιμέρους τμημάτων.

Στην πλήρη του μορφή, το Fifth Element της MB&F αποτελείται από 500 μέρη και έχει διαστάσεις 37.6×20.9 εκατοστά. Το συνολικό του βάρος είναι στα 15 κιλά, λόγω της πολυτελούς και περίτεχνης κατασκευής του, καθώς μπορεί να θεωρηθεί όχι μόνο ως ένα εργαλείο για την παρακολούθηση των καιρικών αλλαγών, αλλά και ως ένα διακοσμητικό για εσωτερικούς χώρους. Όλα τα επιμέρους τμήματα του μετεωρολογικού σταθμού της MB&F μπορούν να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν στο πλαίσιο με όποιο τρόπο το επιθυμεί ο κάτοχός του.

Το MB&F Fifth Element δεν είναι ένα αντικείμενο που θα μπορούν να αποκτήσουν πολλοί, αφού θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 54 κομματιών, με κάθε ένα από αυτά να κοστίζει το ποσό των 45.000 ευρώ περίπου. Η τιμή του δεν θα μπορούσε παρά να είναι… αστρονομική!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons