Ένας μικροσκοπικός αισθητήρας για χρήση σε wearables από την LG

by Nikos Kaimakamis • On 19-02-2016 • AT 12:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Wearable-01

H LG παρουσιάζει τον αισθητήρα Innotek, ο οποίος προορίζεται προς χρήση σε μελλοντικά wearables. 

O βιομετρικός αισθητήρας LG Innotek είναι πολύ μικρού μεγέθους και ιδιαίτερα λεπτού προφίλ, ικανός να χωρέσει ακόμα και στις πιο μικρές συσκευές, καθώς το πάχος του δεν ξεπερνά το 1 χιλιοστό. Μέσα σε αυτό το προφίλ καταφέρνει να χωρέσει ένα δίοδο φωτός, 5 LED και ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα.

Σύμφωνα με το Phone Arena, ο LG Innotek θα μπορεί να μετρά τον καρδιακό ρυθμό, το στρες και τον κορεσμό οξυγόνου. Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που παρουσιάζει.

lg-optical-biometric-sensor

Η LG είναι υπερήφανη για την χρήση της τεχνολογίας PCB για την κατασκευή αυτού του τόσο μικρού βιομετρικού αισθητήρα, ο οποίος είναι κατά 30% πιο ισχυρός και κατά 20% λιγότερο ενεργειακά απαιτητικός σε σχέση με τους βιομετρικούς αισθητήρες που χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορα wearables και smartphones.

Είναι προφανές ότι ο νέος αισθητήρας της LG Innotek θα βρει μεγάλη εφαρμογή στον κόσμο του Internet of Things, ενώ δεν αποκλείεται να βρίσκεται ενσωματωμένος ακόμα και στο LG G5, αν και αυτό βρίσκεται ακόμα στη σφαίρα της φημολογίας.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να βρει τη θέση του σε διαφορετικές μορφές συσκευών και όχι μόνο σε smartphones και tablets.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons