Έναρξη συμμετοχών στον Nikon Photo Contest

by George Polyzos • On 23-09-2014 • AT 10:36 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Nikon-D3300-Lifestyle-Shot

Η Nikon Europe καλεί όλους τους επίδοξους φωτογράφους να μοιραστούν για άλλη μια φορά το πάθος τους και να υποβάλουν τη δουλειά τους στον 35ο ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας Nikon Photo Contest.

Σε όλες τις κατηγορίες βραβείων φωτογραφίας και video θα γίνουν για πρώτη φορά αποδεκτές συμμετοχές από οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων συσκευών. Φέτος η συμμετοχή θα είναι ανοιχτή σε όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους κάθε επιπέδου από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2014.

Ο αναγνωρισμένος διαγωνισμός Nikon Photo Contest (NPC), ο οποίος διοργανώνεται ετήσια από το 1969, εξασφαλίζει τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ερασιτέχνες φωτογράφους την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον εμπλουτισμό του παγκόσμιου φωτογραφικού πολιτισμού.

Στον περσινό διαγωνισμό σημειώθηκε ο αριθμός-ρεκόρ των 99.339 συμμετοχών από 153 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τα θέματα των συμμετοχών να αναδεικνύουν κάθε πτυχή της φωτογραφικής τέχνης, από υποβλητικά τοπία έως ιδιόμορφα πορτρέτα.

Στον διαγωνισμό 2014-2015 έχουν προστεθεί τέσσερις νέες παράμετροι:

  • Σε όλες τις κατηγορίας φωτογραφίας και βίντεο έχει προστεθεί το επιπλέον θέμα «Σπίτι», η ερμηνεία του οποίου είναι ανοιχτή στη μοναδική και προσωπική αντίληψη που έχει κάθε συμμετέχων για την ιδέα του σπιτιού
  • Σε κάθε κατηγορία φωτογραφίας και video θα γίνονται πλέον αποδεκτές συμμετοχές που έχουν δημιουργηθεί με οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή απεικόνισης (συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων συσκευών και των συσκευών camcorder)
  • Στις κατηγορίες video θα γίνονται πλέον αποδεκτές συμμετοχές video διάρκειας 6-180 δευτερολέπτων, προκειμένου να αναγνωριστούν οι ιδιαίτερα εκφραστικές και δημιουργικές συμμετοχές σε αυτόν τον τομέα
  • Ένα νέο Βραβείο Generation N θα απονεμηθεί σε 10 επιλεγμένους συμμετέχοντες ηλικίας έως 19 ετών από όλες τις κατηγορίες

Οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό θα κριθούν από μια επιτροπή με 17 μέλη που προέρχονται από διάφορα σημεία του κόσμου, στη σύνθεση της οποίας συμμετέχουν διακεκριμένοι σύγχρονοι φωτογράφοι, σκηνοθέτες, διευθυντές δημιουργικού και ειδήμονες στον χώρο της απεικόνισης. Η επιτροπή θα επιλέξει 96 νικητές στην 1η, τη 2η και την 3η θέση κάθε κατηγορίας, ενώ θα απονείμει επίσης το καθολικό Μεγάλο βραβείο.

Ο νικητής του καθολικού Μεγάλου βραβείου στις κατηγορίες φωτογραφίας και video θα λάβει ένα τρόπαιο, ένα πιστοποιητικό, προϊόντα Nikon αξίας 1.000.000 ¥ και χρηματικό έπαθλο ύψους 500.000 ¥. Οι νικητές στην πρώτη θέση κάθε θεματικής κατηγορίας θα εξασφαλίσουν ένα τρόπαιο, ένα πιστοποιητικό και προϊόντα Nikon αξίας 500.000 ¥ σε μετρητά. Για λεπτομέρειες σχετικά με τα βραβεία όλων των κατηγοριών, επισκεφτείτε τη σελίδα www.nikon-photocontest.com/en/.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2015, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση με τις νικητήριες συμμετοχές.

[Δ.Τ. Nikon – Δαμκαλίδης]

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons