Έναρξη συμμετοχών για το Microsoft Imagine Cup 2016

by George Polyzos • On 20-02-2016 • AT 10:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Toshiba-P50W-C_image_FLIPPED_V1

Το Imagine Cup, ο ετήσιος διαγωνισμός τεχνολογίας της Microsoft που ενισχύει τη νεανική καινοτομία, καλεί για 14η συνεχόμενη χρονιά, φοιτητές από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους και το ταλέντο τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι τις 10 Απριλίου 2016, για τους Ελληνικούς τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου. Όπως κάθε χρόνο, οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες με σύμμαχο τους τις τεχνολογίες της Microsoft και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Παγκόσμιους Τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2016 στο Seattle των ΗΠΑ καθώς και χρηματικό έπαθλα έως και 50.000 δολάρια.

Με περισσότερες από 250.000 συμμετοχές για το 2015, ο διαγωνισμός της Microsoft στοχεύει στην προβολή της ευρηματικότητας των φοιτητών μέσα από τις παρακάτω κατηγορίες:
• Games (1 – 4 άτομα) Η αγαπημένη κατηγορία των δημιουργών παιχνιδιών. Μέσω της κατηγορίας αυτής έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι στην αγαπημένη σας πλατφόρμα: Windows (PC ή οθόνη αφής), Windows Phone ή Kinect SDK.
• World Citizenship (1 – 4 άτομα) Η κατηγορία απευθύνεται σε εκείνους που στόχος τους είναι να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος μέσω της τεχνολογίας, αυτή είναι η δικιά σας κατηγορία.
• Innovation (1-4 άτομα) Αυτός ο διαγωνισμός απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές, αναπτυγμένες με τεχνολογίες και εργαλεία της Microsoft. Έχετε μια ιδέα για μία υπηρεσία που δεν υπάρχει; Ονειρεύεστε να αγαπηθεί και να χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια χρηστών στον κόσμο; Αν ναι, αυτή η κατηγορία είναι για εσάς.

Microsoft Imagine Cup 2016

Οι υποψήφιες ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους ελληνικούς τελικούς, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας Imagine Cup μέχρι και την ημέρα των τελικών, να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση icgr@microsoft.com μέχρι τις 10 Απριλίου 2016. Στη συνέχεια, θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση, προκειμένου να παρουσιάσουν την καινοτόμα ιδέα τους στους ελληνικούς τελικούς.

Η Ελλάδα συμμετέχει στο Imagine Cup της Microsoft από το 2004, έχοντας πετύχει πολύ σημαντικές διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, το 2004 και το 2005 κέρδισε τη τρίτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ το 2011 κατέκτησε τη πρώτη θέση στη κατηγορία Interoperability Challenge με το project Touring Machine.

Το 2012 η χώρα μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό με την ομάδα Symbiosis, η οποία ήταν ανάμεσα στις 6 καλύτερες ομάδες του κόσμου στην κατηγορία Software Design, ενώ το 2015 η ομάδα Prognosis κέρδισε την 3η θέση στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς στο Seattle και το Ability Award με μία ICT-based προσέγγιση για έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων της ασθένειας Πάρκινσον καθώς και συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητας στων ατόμων που νοσούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμέτοχή στους ελληνικούς τελικούς, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.imaginecup.gr.

[Δ.Τ. Microsoft]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons