Εναλλακτικές λύσεις της IBM έναντι των τυπικών servers x86

by George Polyzos • On 23-10-2014 • AT 2:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

IBM

Η IBM παρουσίασε τα συστήματα OpenPOWER, τα οποία αποτελούν εναλλακτική λύση έναντι των τυπικών servers x86, καθώς προσφέρουν σχεδόν κατά 20% καλύτερη σχέση τιμής/ απόδοσης.

Οι τυπικοί servers που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους περισσότερους οργανισμούς είναι κατασκευασμένοι με ιδιόκτητη τεχνολογία επεξεργαστών και δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταποκριθούν σε φορτία εργασίας που σχετίζονται με τις απαιτήσεις των Big Data, cloud και φορητών συσκευών, φτάνοντας στα όριά τους.

Σε αντίθεση, η IBM σχεδιάζει μια νέα προσέγγιση στα συστήματα, που είναι επικεντρωμένη στη διαχείριση δεδομένων και αξιοποιεί τα δομικά στοιχεία του OpenPOWER Foundation. Το OpenPOWER Foundation έχει συσταθεί στα τέλη του 2013 και αναπτύχθηκε γρήγορα, από 5 ιδρυτικά μέλη σε 59 μέλη τα οποία συνεργάζονται προκειμένου να αξιοποιήσουν την ανοικτή αρχιτεκτονική του επεξεργαστή IBM POWER για ευρεία καινοτομία σε πολλούς κλάδους της οικονομίας.

Οι νέοι server IBM Power S824L διαθέτουν τον επεξεργαστή POWER8 της IBM, τον πρώτο επεξεργαστή στον κόσμο που είναι βελτιστοποιημένος για τα πιο απαιτητικά φορτία εργασίας Big Data. Τα νέα συστήματα συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο τις τεχνολογίες της IBM και άλλων μελών του OpenPOWER Foundation – συμπεριλαμβανομένης για πρώτη φορά της τεχνολογίας επιταχυντών μονάδας επεξεργασίας γραφικών (GPU) της NVIDIA – προκειμένου να επιτύχουν ανεπανάληπτες υπολογιστικές επιδόσεις για να βοηθήσουν τις τράπεζες να έχουν καλύτερη ανάλυση του κινδύνου, τις εταιρείες ενέργειας να εντοπίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια κοιτάσματα πετρελαίου και τους επιστήμονες για την ταχύτερη ανακάλυψη θεραπειών για ασθένειες.

Σχεδιασμένα με βάση το OpenPOWER stack, τα συστήματα Power S824L προσφέρουν τη δυνατότητα διεκπεραίωσης εργασιών έντασης δεδομένων στον επεξεργαστή POWER8, αναθέτοντας παράλληλα άλλα φορτία εργασίας, μεγάλου όγκου δεδομένων έντασης υπολογισμών, σε επιταχυντές GPU που είναι ικανοί να εκτελούν παράλληλα εκατομμύρια υπολογισμούς δεδομένων και είναι σχεδιασμένοι ειδικά για την επιτάχυνση εφαρμογών έντασης υπολογισμών.

Για να αξιοποιήσει την επιτάχυνση GPU στα συστήματα Power, η IBM θα βελτιστοποιήσει τις επιχειρησιακές εφαρμογές για Big Data, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού βάσης δεδομένων IBM DB2 με BLU Acceleration. Επιπλέον, η IBM εργάζεται για τη βελτιστοποίηση των εκδόσεων Power ευρέως χρησιμοποιούμενων εφαρμογών με επιτάχυνση GPU για τη βιοπληροφορική, την άμυνα, τα οικονομικά, τη μοριακή δυναμική και τη μοντελοποίηση κλίματος – συμπεριλαμβανομένης βιβλιοθήκης SOAP3, NAMD, GROMACS, FFTW καθώς και Quantum Espresso.

Μελλοντικές εκδόσεις των συστημάτων IBM Power θα διαθέτουν τεχνολογία NVIDIA NVLink, εξαλείφοντας την ανάγκη μεταφοράς δεδομένων μεταξύ της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας (CPU) και των GPU μέσω της διασύνδεσης PCI Express. Με αυτό τον τρόπο, οι GPU της NVIDIA αποκτούν δυνατότητα πρόσβασης στη μνήμη της CPU IBM POWER σε όλο το εύρος ζώνης, βελτιώνοντας την απόδοση για πολυάριθμες επιχειρησιακές εφαρμογές. Αυτά τα συστήματα αναμένεται να είναι διαθέσιμα στις αρχές του 2016.

[Δ.Τ. IBM]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons