Ένα wearable που αναλύει το στρες και προβλέπει κρίσεις

by George Polyzos • On 02-12-2014 • AT 2:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

embrace

Θα μπορούσε ένα wearable, πέρα από τις συνήθεις λειτουργίες του, να αναλάβει την ανάλυση των επιπέδων άγχους του κατόχου του και να προβλέπει πιθανές κρίσεις;

Η ομάδα Empatica, με επικεφαλής την καθηγήτρια του MIT, Rosalind Picard, απαντάει «ναι» και προτείνει το Embrace. Η ομάδα ξεκίνησε να εργάζεται στη δημιουργία wearable συσκευών που θα μπορούσαν να μετρούν τα συναισθήματα, περιλαμβανομένου του άγχους, από το 2007.

Η πρώτη προσπάθεια λεγόταν iCalm και μπορούσε να εκτελεί μετρήσεις υπολογισμού των επιπέδων άγχους, όταν η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι η συσκευή θα μπορούσε να προβλέπει και κρίσεις επιληψίας. Από τότε η ομάδα άρχισε να βελτιώνει τους χρησιμοποιούμενους αισθητήρες καταλήγοντας στη δημιουργία αρκετών ιατρικών συσκευών που χρησιμοποιούνται σήμερα σε νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών και σε ερευνητικά κέντρα.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα είναι το Empatica, το οποίο αναλαμβάνει να φέρει τους παραπάνω αισθητήρες στον καρπό τόσο κοινών ανθρώπων όσο και ατόμων που ταλαιπωρούνται από κρίσεις.

Για τη δημιουργία του Embrace, η ομάδα του MIT συνεργάστηκε με το Pearl Studios, που ανέλαβε τον σχεδιασμό της συσκευής. Το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Digital Trends, θυμίζει ένα iPod Shuffle με δυνατότητα τοποθέτησης γύρω από τον καρπό. Δεν υπάρχει οθόνη αφής, ούτε κάποιος περίτεχνος τρόπος κουμπώματος, η επιφάνειά του είναι μεταλλική, με τα υπόλοιπα μέρη να έρχονται σε εναλλακτικά χρώματα πλαστικού και δέρματος.

Επίσης, το Embrace θα διατίθεται σε εναλλακτικά μεγέθη, στα οποία θα περιλαμβάνεται και ένα που θα προορίζεται για χρήση από πολύ μικρά παιδιά. Η συσκευή παρακολουθεί την ηλεκτροδερματική δραστηριότητα (EDA) του κατόχου του μέσω μικρών ποσοτήτων υγρασίας που παράγονται από το δέρμα.

embrace-alert

Με τον τρόπο αυτό γίνεται μέτρηση της αντίδρασης του κατόχου του Embraceσε διάφορες καταστάσεις και σε συνέχεια υπολογισμός και ανάλυση των επιπέδων άγχους. Επιπλέον, με τη μέθοδο αυτή μπορεί να γίνει πρόβλεψη για κάποια επερχόμενη κρίση, για την οποία το ιατρικό προσωπικό ή ακόμη και οι γονείς ενημερώνονται μέσω συνοδευτικής εφαρμογής ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για να την αντιμετωπίσουν ή ακόμη και να την αποτρέψουν.

Επιπρόσθετα, η wearable συσκευή παρακολουθεί τις μεταβολές της θερμοκρασίας του σώματος και ενσωματώνει γυροσκόπιο και ταχύμετρο με τα οποία είναι σε θέση να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του χρήστη. Ακόμη, το Embrace μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με άλλες ιατρικές συσκευές για την παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας του κατόχου του.

Προς το παρόν το Embrace διατίθεται μέσω του Indiegogo, στα πλαίσια μίας ειδικής προσφοράς που επιτρέπει την απόκτηση μίας συσκευής και τη δωρεά άλλης μίας σε έναν ασθενή που τη χρειάζεται, έναντι 190 δολαρίων.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons