Ένα wearable με βιομετρικούς αισθητήρες που διώχνει τον… πόνο

by George Polyzos • On 19-05-2015 • AT 2:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

cur_wearable

Το Cur είναι το wearable δημιούργημα της ομώνυμης startup από το Σαν Φρανσίσκο το οποίο φιλοδοξεί να δώσει ανακούφιση στον σωματικό πόνο χωρίς τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής.

Στόχος των δημιουργών του Cur είναι να δώσουν μία λύση στα άτομα με χρόνιους πόνους, όπως είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και η ινομυαλγία. Στην ουσία το wearable είναι μία ασύρματη έκδοση του συστήματος TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) το οποίο προκαλεί ηλεκτρική νευρική διέγερση μέσω του δέρματος.

Η προσωρινή ανακούφιση επιτυγχάνεται μέσω της αποστολής ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής ισχύος κατευθείαν στον εγκέφαλο του χρήστη, τα οποία επιτρέπουν την «απόκρυψη» των νευρικών σημάτων του πόνου δημιουργώντας έτσι χαμηλότερη αίσθησή του.

Όπως ανέφερε στο Mashable ο Shaun Rahimi, εκ των συνιδρυτών της Cur, οι θεραπείες με τη χρήση συστημάτων TENS χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια ενώ υπάρχουν και φορητές συσκευές που ο ασθενής μπορεί να έχει στο σπίτι του. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Rahimi, οι ήδη υπάρχουσες οικιακές φορητές συσκευές συνοδεύονται από καλώδια στοιχείο που τις καθιστά άχρηστες για κάποιον που θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσει εκτός σπιτιού.

cur02

Ακριβώς σε αυτό το σημείο αναδεικνύεται η χρησιμότητα του Cur, καθώς η συσκευή είναι πλήρως ασύρματη και σημαντικά μικρότερου μεγέθους. Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που προσφέρει αυτονομία τριών ωρών με μία φόρτιση, ενώ συνοδεύεται από θήκη φόρτισης που προσφέρει πρόσθετη αυτονομία 30 ωρών.

Επιπλέον, η συσκευή έρχεται σε συνδυασμό με ειδικά pads που «κολλούν» στο σώμα με αποτέλεσμα το Cur να μπορεί να φορεθεί κάτω από τα ρούχα του χρήστη χωρίς να δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα. Όπως τονίζουν οι δημιουργοί της συσκευής, παρά την ονομασία της (παράφραση του cure, δηλαδή θεραπεία) αυτή δεν αφαιρεί τον πόνο μέσω κάποιας θεραπείας απλά προσφέρει πρόσκαιρη ανακούφιση.

cur01

Στα πρόσθετα χαρακτηριστικά του Cur περιλαμβάνονται οι αισθητήρες της συσκευής οι οποίοι αναλαμβάνουν να μετρούν τις μυϊκές δονήσεις του χρήστη. Μέσω αυτών των δονήσεων παρέχεται ενημέρωση για το πόσο ρεύμα παρέχει η συσκευή ανά πάσα στιγμή, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν χειροκίνητες ρυθμίσεις αυξομείωσης αν το επιθυμούν.

Το Cur, κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης συγκέντρωσης κεφαλαίων, κοστίζει 149 δολάρια και περιλαμβάνει ακόμη τη θήκη φόρτισης και αναλώσιμα pads για δύο μήνες. Μετά την επίσημη κυκλοφορία του αναμένεται να κοστίζει 299 δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons