Ένα βήμα πιο κοντά στη συνένωση οι Vaio, Toshiba και Fujitsu

by George Polyzos • On 16-02-2016 • AT 3:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Toshiba-Satellite_Radius_11_L10W-B_Laptop_Mode_Café_outdoor_zoomed_01a

Η Vaio, το εταιρικό σχήμα που διαδέχθηκε τον κλάδο κατασκευής PC της Sony, φέρεται να είναι πολύ κοντά σε μία συμφωνία που θα προβλέπει τη συγχώνευση με τις επίσης ιαπωνικές Toshiba και Fujitsu.

Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, στο οποίο φιλοξενείται και δήλωση του Hidemi Moue, διευθύνοντος συμβούλου της Japan Industrial Partners, εταιρεία-ιδιοκτήτρια της Vaio, ο οποίος υποστηρίζει ότι η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα περί τα τέλη Μαρτίου.

Ωστόσο, δεν γίνεται αναφορά ούτε στην ονομασία του νέου εταιρικού σχήματος αλλά ούτε και στα προϊόντα τα οποία θα παράγει. Την ίδια στιγμή, η Toshiba με επίσημη ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει ότι θα παραμείνει στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών, παρά τις απολύσεις 7.800 υπαλλήλων τον Δεκέμβριο και τα πρόσφατα λογιστικά σκάνδαλα.

Η Toshiba ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει συμμαχίες με άλλες βιομηχανίες του χώρου. Όπως αναφέρει το Verge, οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί τελικά μεταξύ των Vaio, Toshiba και Fujitsu θα σημάνει ενδεχομένως την εδραίωση του νέου σχήματος στην αγορά προσωπικών υπολογιστών.

Άλλωστε, με τις HP, Dell και Lenovo να έχουν ισχυροποιηθεί υπέρμετρα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και την πίτα της αγοράς να βαίνει συνεχώς μικρότερη, οποιαδήποτε συνένωση μικρότερων δυνάμεων το μόνο που θα μπορέσει να φέρει στην αγορά είναι αύξηση του ανταγωνισμού.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons