Ένα στα πέντε desktops τρέχει Windows 10

by Nikos Kaimakamis • On 05-08-2016 • AT 10:27 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Start-menu windows 10

Τα Windows 10 έχουν ήδη συμπληρώσει ένα έτος παρουσίας στην αγορά και βρίσκονται εγκατεστημένα στο 21,1% των desktops σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Αυτά είναι τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα για τον Ιούλιο 2016, η NetMarketShare και αναφέρονται από το CNET. To ποσοστό χρήσης των Windows 10 κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα δωρεάν προσφοράς του ως upgrade αυξήθηκε, καθώς -και πάλι σύμφωνα με τις μετρήσεις της NetMarketShare- τον Ιούνιο του 2016 τα Windows 10 ήταν εγκατεστημένα στο 19% των desktops σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Microsoft είχε θέσει υψηλές βλέψεις για τα Windows 10, αλλά παρόλο που τα έδωσε ως δωρεάν πακέτο αναβάθμισης σε υπολογιστές με παλαιότερες εκδόσεις των Windows, αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τους στόχους της προς τα κάτω και να παραδεχτεί ότι δεν θα καταφέρει να δει 1 δισεκατομμύριο υπολογιστές με λειτουργικό Windows 10 μέχρι τα μέσα του 2018, όπως αρχικά είχε πει.

Το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα παραμένουν τα Windows 7, με μερίδιο 47%, σύμφωνα με το CNET, ενώ την τρίτη θέση διατηρούν τα Windows XP με μερίδιο 10.1% στην αγορά των desktops. Τα Windows 8.1 έχουν μερίδιο 7.8%. Συνολικά, τα Windows έχουν μερίδιο 89.7% της αγοράς υπολογιστών, ενώ το Mac OS X της Apple έχει μερίδιο 7.8%, σημειώνοντας μια ελαφριά πτώση σε σχέση με το μερίδιο που είχε τον προηγούμενο μήνα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons