Ένα smartwatch που δεν απαιτεί φόρτιση μπαταρίας

by Nikos Kaimakamis • On 15-11-2016 • AT 3:07 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

matrix-powerwatch

Μέσα από μία καμπάνια crowdfunding, αποκαλύπτεται το πρώτο smartwatch που αντλεί ενέργεια από τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος. 

Το Matrix PowerWatch είναι ένα smartwatch διαφορετικό από τα άλλα, καθώς έχει μονόχρωμη οθόνη, όλες τις λειτουργίες που περιμένει κανείς από ένα wearable, με τη διαφορά ότι ο κάτοχός του δεν χρειάζεται να ανησυχεί για ζητήματα αυτονομίας, αφού το smartwatch αυτό έχει την ικανότητα να φορτίζει την μπαταρία του μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα θερμοηλεκτρικής μετατροπής σε ενέργεια που αντλεί ενέργεια από το σώμα του κατόχου του.

matrix-powerwatch-02

Οι δημιουργοί του Matrix PowerWatch δηλώνουν ότι το σύστημά τους είναι πολύ πιο ακριβές στην καταμέτρηση των θερμίδων που καταναλώνονται κάθε ημέρα, αντί για τα συστήματα των άλλων κατασκευαστών smartwatches που μετρούν την κατανάλωση θερμίδων σύμφωνα με την κίνηση. Η startup εταιρεία δηλώνει μέσα από την καμπάνια της στο Indiegogo ότι έχει ήδη κατασκευάσει κάποια πρωτότυπα που δουλεύουν και υπόσχονται διαρκή λειτουργία, λόγω της θερμοηλεκτρικής τεχνολογίας τους.

Οι πρώτες αποστολές του smartwatch αυτού θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν από τον Ιούλιο του 2017, ενώ οι τιμές για το Matrix PowerWatch να ξεκινούν από τα 99 δολάρια στις ΗΠΑ. Το ζήτημα που μένει άγνωστο ακόμα είναι το εάν θα καταφέρει το καινοτόμο αυτό smartwatch να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να μπει σε μαζική παραγωγή.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons