Ένα νέο drone με τεχνολογία virtual reality

by Nikos Kaimakamis • On 05-11-2015 • AT 2:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

EHANG VR Goggle

H κινέζικη εταιρεία Ehang παρουσιάζει το Ghost drone 2.0, το οποίο είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία δυνητικής πραγματικότητας. To Ghost drone κυκλοφορεί κανονικά στην αγορά, όντας εξοπλισμένο με μία κάμερα που μπορεί να τραβά πλάνα 4Κ, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με γυαλιά virtual reality και να μεταδώσει εικόνες δυνητικής πραγματικότητας στον χειριστή του.

Στην απλή του έκδοση κοστίζει 599 δολάρια, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή που θα περιλαμβάνει και τo κράνος virtual reality. Σίγουρα θα είναι πολύ ακριβότερο σε αυτή τη διαμόρφωση.

Για να χειριστεί κανείς το μικρό ελικόπτερο, αρκεί να κατεβάσει το Ehang Play app που είναι διαθέσιμο για συσκευές iOS και Android, ενώ το ενσωματωμένο γυροσκόπιο σε κάθε smartphone προσφέρει τη δυνατότητα χειρισμού σε όλες τις κατευθύνσεις.

Το κράνος Virtual Reality μέσω του εντοπισμού θέσης του κεφαλιού του χρήστη, μπορεί να συνεργάζεται με την κάμερα του Ghost Drone και να προβάλλει μπροστά στα μάτια του χρήστη αυτό ακριβώς που βλέπει το drone.

H κίνηση του κεφαλιού μετακινεί και την κάμερα του drone, ενώ δίδεται στον χρήστη η αίσθηση ότι πετάει. Η Ehang έχει δώσει στη δημοσιότητα μερικά φουτουριστικά βίντεο στο YouTube, για να παρουσιάσει τις ομολογουμένως εντυπωσιακές δυνατότητες του Ghost Drone 2.0.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons