Ένα μηχανικό ρολόι με smart λουράκι

by Nikos Kaimakamis • On 07-01-2017 • AT 11:59 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

origin_by_grayton_collection-1

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε smart ρολόγια με οθόνες, αλλά το Grayton Origin είναι ένα μηχανικό ρολόι με smart λουράκι. 

Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα smartwatches δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο τεχνολογικό κομμάτι και μικρότερη στο ωρολογιακό, κάτι που αντιστρέφεται πλήρως στην περίπτωση του Grayton Origin, όπου όλες οι smart λειτουργίες μεταφέρονται στο λουράκι και όχι στο καντράν. To Origin βρίσκεται στην προσπάθεια άντλησης κεφαλαίων από το crowdfunding site Indiegogo.

Το ρολόι έχει αυτόματο μηχανικό μηχανισμό, ο οποίος μάλιστα είναι εμφανής σε ένα σημείο του στο καντράν, ενώ το κρύσταλλο της κάσας είναι από ζαφείρι. Στο λουράκι του ρολογιού, υπάρχει ο αντίστοιχος πομποδέκτης για την επικοινωνία του με ένα Android ή iOS smartphone. Από εκεί γίνεται η παρακολούθηση της fitness δραστηριότητας και όλες οι smart λειτουργίες. Εδώ δεν υπάρχει κάποια οθόνη, οπότε δεν μπορεί κανείς να δει ειδοποιήσεις στο καντράν του ρολογιού.

Στο smartphone υπάρχει η αντίστοιχη εφαρμογή, από όπου δίνονται όλες οι εντολές στο smart λουράκι. Το λουράκι έχει ενσωματωμένο βύσμα USB για τη φόρτιση. H Grayton υπολογίζει ότι θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του Origin watch από τον Μάιο του 2017 και έπειτα, ενώ η τιμή του στην καμπάνια του Indiegogo είναι 149 δολάρια ΗΠΑ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons