Ένα Land Rover με ενσωματωμένο drone διάσωσης στην οροφή

by George Polyzos • On 16-03-2017 • AT 12:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Land Rover προχώρησε στην ανάπτυξη μίας ενδιαφέρουσας λύσης που προορίζεται για χρήση από υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης, σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η Land Rover, στα πλαίσια του Project Hero, τροποποίησε το γνωστό Discovery SUV ώστε να ενσωματωθεί στην οροφή του ένα drone. Το εν λόγω drone είναι σε θέση να απογειωθεί εκτελώντας αποστολές έρευνας και στη συνέχεια να προσγειωθεί στη βάση του ακόμη και όταν το όχημα είναι εν κινήσει.

Όπως έγινε γνωστό, ο αυστριακός Ερυθρός Σταυρός δοκιμάζει έναν αριθμό οχημάτων Land Rover Project Hero, σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, με το ενσωματωμένο drone να μπορεί να μεταδώσει ζωντανή εικόνα ώστε οι διασώστες στο όχημα να γνωρίζουν με ακρίβεια τι συμβαίνει σε περιστατικά κατολισθήσεων, σεισμών, πλημυρών και χιονοστιβάδων.

Το Project Hero είναι αποτέλεσμα της εργασίας του τομέα Special Vehicle Operations της Land Rover και βασίζεται στο όχημα Land Rover Discovery TD6 3.0 λίτρων. Για τις ανάγκες προσγείωσης και απογείωσης αναπτύχθηκε ένα σύστημα μαγνητικής συγκράτησης του drone, το οποίο παράλληλα φροντίζει ώστε να ευθυγραμμίζεται με τη βάση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Autonomous, η Land Rover δεν είναι η μόνη εταιρεία που πειραματίζεται με τη χρήση drones καθώς η Ford διερευνά την αποστολή delivery drones από ένα βαν-φορέα, ενώ η Renault έχει δημιουργήσει ένα concept car το οποίο μπορεί να στείλει ένα drone ώστε να ανιχνεύσει την κίνηση ή να προειδοποιήσει τον οδηγό για κινδύνους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons