Ένα bug ανακαλύφθηκε τόσο στα Windows 7 όσο και στα 8.1

by Nikos Kaimakamis • On 29-05-2017 • AT 12:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Τα Windows 7 και 8.1 φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν ένα παρόμοιο bug με τα Windows 95 και 98, με αποτέλεσμα να κρασάρουν. 

Στα Windows 95 και 98, όπως σημειώνει το Ars Technica, υπήρχε η δυνατότητα χρήσης συγκεκριμένων ονομάτων αρχείων ως image source, με αποτέλεσμα το λειτουργικό να σταματά τη λειτουργία του κάθε φορά που ο browser προσπαθούσε να διαβάσει τα συγκεκριμένα filenames. Όλα δείχνουν ότι παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει τόσο στα Windows 7 όσο και στα 8.1, με ειδικά filenames τα οποία αντιστοιχούσαν σε συσκευές hardware.

Hackers και άλλοι κακόβουλοι χρήστες μπορούσαν να ξεγελάσουν το σύστημα με τη χρηση ενός τέτοιου ονόματος αρχείου και να προκαλέσουν την μπλε οθόνη παύσης λειτουργίας των Windows.

Στα Windows 10 το εν λόγω πρόβλημα δεν υπάρχει, καθώς τα ειδικά filenames που χρησιμοποιεί το NTFS System του λειτουργικού συστήματος δεν είναι ορατά από τους χρήστες και σε πιθανό κακόβουλο λογισμικό. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι οι χρήστες των Windows 10 είναι προστατευμένοι από αυτό το bug. Η Microsoft έχει ενημερωθεί, σύμφωνα με το Ars Technica, για το bug στα Windows 7 και 8.1, αλλά δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση αναφορικά με τις κινήσεις που θα κάνει για τη διόρθωσή του.

Οι υπολογιστές που έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα από το bug αυτό, συνήθως, αρκεί να κάνουν απλώς μία επανεκκίνηση του υπολογιστή τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons