Ένα βήμα πιο κοντά στο Hyperloop

by Nikos Kaimakamis • On 16-02-2015 • AT 1:21 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Hyperloop-passenger-transport-capsule-concept

To σχέδιο Hyperloop του Elon Musk για τη δημιουργία ενός μέσου μεταφοράς του μέλλοντος δεν αποκλείεται να γίνει πράξη στο κοντινό μέλλον.

Ο Elon Musk έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει ένα πεδίο δοκιμών πρωτοτύπων του Hyperloop στο Τέξας, ενώ από τον Αύγουστο του 2013 έχει εξηγηθεί αναλυτικά το πλαίσιο λειτουργία του νέου μέσου μεταφοράς.

Τώρα, η HTT, μία νέα εταιρεία που ασχολείται με το crowdfunding, δημιούργησε μια ακόμα πιο αναλυτική μελέτη για το Hyperloop, η οποία αριθμεί 76 σελίδες και εξηγεί σε μεγάλη έκταση το πώς θα μπορούσε να γίνει πράξη το όραμα του Elon Musk.

Hyperloop Travel

H HTT, σε συνεργασία με μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο UCLA, έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα πλάνο για τις πιθανές διαδρομές και στάσεις του Hyperloop στις ΗΠΑ, ενώ το αρχικό σχέδιο του Elon Musk μιλούσε για μία και μόνη διαδρομή μήκους 610 χιλιομέτρων, από το Σαν Φρανσίσκο προς το Λος Άντζελες, την οποία το Hyperloop έχει την ικανότητα να καλύψει σε μόλις 30 λεπτά.

Εκτιμάται ότι το κάθε μίλι διαδρομής του Hyperloop κοστίζει 45,3 εκατομμύρια δολάρια, στοιχείο που δεν το καθιστά μία εύκολη λύση. Παρόλα αυτά, το όλο project εκτιμάται ότι θα φέρει μία επανάσταση στις μεταφορές, αν και εφόσον γίνει πράξη.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons