Εμπρός… Mars με το όραμα του Elon Musk

by Nikos Kaimakamis • On 06-10-2014 • AT 3:50 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

elon-musk-spacex

O Elon Musk είναι ένας γνήσιος οραματιστής και το έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως, με τα τελευταία του σχέδια να αφορούν στον εποικισμό του πλανήτη Άρη (Mars). 

O ιδρυτής της Space X και της Tesla Motors, δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Aeon, ότι η οδός σωτηρίας της ανθρωπότητας είναι προς την κατεύθυνση του “κόκκινου πλανήτη”, στον οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μία βιώσιμη αποικία 1 εκατομμυρίου ανθρώπων στο κοντινό μέλλον, με τη βοήθεια 100.000 διαστημικών ταξιδιών.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν γίνει πραγματικότητα σε έναν αιώνα από τώρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Elon Musk, ο οποίος δεν διστάζει να κάνει πράξη αυτά που λέει συνήθως.

Στο όραμα του Musk, οι πρώτοι άποικοι στον Άρη θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους το κόστος του ταξιδιού τους, που θα φτάνει μέχρι και το μισό εκατομμύριο δολάρια για τον καθένα, με τη χρήση γιγάντιων μεταγωγικών διαστημοπλοίων, με τις φήμες να κάνουν λόγο ότι η Space X ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός τέτοιου σκάφους στο απώτερο μέλλον.

Το όραμα του Musk δεν σταματά στον Άρη, καθώς θεωρεί ότι ο άνθρωπος μπορεί να εποικίσει αστεροειδείς, όπως και τα φεγγάρια του Κρόνου και του Δία, δημιουργώντας, σταδιακά, μία διαστημική οικονομία, που θα μπορούσε να βοηθήσει την ανθρωπότητα να επιβιώσει στους αιώνες.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικά λες να είμαστε εμείς οι κακοί που βλέπαμε στις ταινίες ότι και καλά πηγαίνουν από πλανήτη σε πλανήτη και τον καταστρέφουν!!!

  2. Τελεια,ψαχνω απο αυτη την στιγμη μια θεση.

Top

Show Buttons
Hide Buttons