Έμφαση στους οργανισμούς υγείας δίνει η SAS μέσα στην πανδημία

by George Polyzos • On 01-06-2020 • AT 9:41 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η SAS συνεργάζεται με κυβερνητικούς και υγειονομικούς φορείς από όλον τον κόσμο με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των νέων συνθηκών.

Αναλυτικότερα, το πλάνο της SAS περιλαμβάνει την υποστήριξη των νοσοκομείων μέσω της χρήσης μοντέλων analytics για την καλύτερη πρόβλεψη της διανομής πόρων με υψηλή ζήτηση, τη συνεργασία με υγειονομικούς φορείς για τη δημιουργία επιδημιολογικών μοντέλων, καθώς και τη συνεργασία με κυβερνήσεις για τη βελτιστοποίηση των υγειονομικών πόρων.

Κορυφαία νοσοκομεία, όπως το Policlinico Gemeli στη Ρώμη χρειάστηκαν επειγόντως πληροφόρηση από υπηρεσίες και τμήματα που διαχειρίζονται την κρίση του COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει την βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη νέων κρουσμάτων, την ανάλυση διαγνωστικών και θεραπευτικών πληροφοριών από διάφορα ιατρικά αρχεία, την καταγραφή και βελτιστοποίηση της διανομής των πόρων και τη δημιουργία εργαλείων ανάλυσης με τεχνητή νοημοσύνη για τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης.

Η πλατφόρμα πρόβλεψης του Ινστιτούτου Robert Koch, στη Γερμανία αναπτύχθηκε μέσα σε λίγες ημέρες, ενισχύοντας την παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της χρήσης κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας με αναπνευστήρες. Το νέο πληροφοριακό σύστημα καταγράφει την τρέχουσα χρήση των κρεβατιών ΜΕΘ και προβλέπει την αναμενόμενη ζήτηση σε πόρους. Με αυτόν τον τρόπο, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία μπορούν να προσαρμόσουν τη διανομή των διαθέσιμων πόρων εκ των προτέρων ώστε να καλύψουν τη ζήτηση. Επιπλέον, είναι διαθέσιμα διαδραστικά report σε πραγματικό χρόνο, για τη διευκόλυνση του καλύτερου προγραμματισμού σε προσωπικό και αποθέματα.

Το Cleveland Clinic και η SAS δημιούργησαν καινοτόμα μοντέλα που βοηθούν τα νοσοκομεία να προβλέπουν τους ρυθμούς εισαγωγής ασθενών, τη πληρότητα των κρεβατιών, των αναπνευστήρων και άλλα. Τα μοντέλα, τα οποία είναι διαθέσιμα δωρεάν μέσω του GitHub, προσφέρουν χρονικά ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες υγείας. Περιλαμβάνονται προβλέψεις για το καλύτερο, το χειρότερο και το πιο πιθανό σενάριο και όλα αυτά προσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο όσο οι συνθήκες και τα δεδομένα αλλάζουν.

Η SAS και ο συνεργάτης της Software Group δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Το πληροφοριακό αυτό σύστημα ονομάστηκε COV.ID και είναι ένα εθνικό, κεντροποιημένο σύστημα καταγραφής των περιπτώσεων με τον COVID-19 για να βοηθήσει Υπουργικό Συμβούλιο στον περιορισμό της διάδοσης του ιού. Το COV.ID ψηφιοποιεί προσωπικά και ιατρικά δεδομένα που συλλέγονται και έχει ενσωματωμένο το SAS Visual Analytics, με διαδραστικές και πολυδιάστατες απεικονίσεις αλλά και αυτοματοποιημένες αναλύσεις επιδημιολογικών στοιχείων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons