Embargo προς τις διαφημιστικές

by Stefanos Kofopoulos • On 24-03-2009 • AT 3:17 pm • 114 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

embargo

Η διαφήμιση στο internet προσφέρει δύο απίστευτα χαρακτηριστικά που κανένα παραδοσιακό μέσο δεν αγγίζει, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης. Η διαφήμιση στο internet κοστίζει σημαντικά ή αρκετά λιγότερο και έχει απίστευτο ROI (Return on Investment) γιατί υπάρχουν εργαλεία που μετράνε από που ήρθε ο αναγνώστης, που πήγε, που έκανε κλικ, πόση ώρα έμεινε στην σελίδα, αν ενδιαφέρεται για κόκκινη ή μαύρη γραμματοσειρά, το banner δεξιά πάνω η αριστερά κάτω κλπ. Είναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά στο δημιουργικό, στα metrics (CTR, CPM κλπ) αλλά και στον τρόπο συνεργασίας.

Πριν από 1,5 χρόνο το pestaola.gr ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας με τις διαφημιστικές που δεν θα πληρώνουν σε 60 ημέρες. Το post Προς τις διαφημιστικές έγινε η αφορμή για διάλογο, συγκέντρωσε πολλά σχόλια και μερικούς μήνες μετά η Cyber Technics έκανε την πρώτη πληρωμή σε 60 ημέρες. Την ίδια περίοδο η
Η OgilvyOne αλλάζει τον τρόπο πληρωμής των blogs
και ανακοινώνει ότι για ποσό μέχρι 750ευρώ οι πληρωμές θα γίνονται σε 60 ημέρες, υπόσχεση που πρακτικά δεν τηρήθηκε ποτέ. Σήμερα, το λογιστήριο της Spot Thompson εκτός από νέα παράταση του στυλ “παρακαλώ επικοινωνήστε ξανά μετά από 15 μέρες” (έχουν προηγηθεί 2 ήδη) απάντησε οτι η επιταγή των 476 ευρώ θα εκδοθεί κατά 99% στις 5 Μαρτίου αλλά επειδή πολλές φορές το 1% τους έχει κάψει (αυτά ήταν τα λόγια ακριβώς), καλύτερα ας επικοινωνήσω ξανά για να μάθω αν εκδοθεί επιταγή με ημερομηνία πληρωμής τον πέμπτο.

Προφανώς όταν το banner τρέχει και τα tools εκεί έξω μετράνε clicks και impressions για να αποφασίσουν αν η διαφήμιση πήγε καλά ή όχι το pestaola.gr κάνει καλά ή πολύ καλά την δουλειά του, τηρώντας το μέρος της συμφωνίας. Ο χρόνος κυλάει και ενώ το pestaola.gr έχει τηρήσει την συμφωνία αρχίζουν να προκύπτουν μικρές ή μεγάλες καθυστερήσεις, το λογιστήριο ξεχνιέται, εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη Γη και εγώ βρίσκομαι μεταξύ τηλεφώνου, emails και ταραχής για να πιέσω ανθρώπους ώστε να πληρωθώ αυτό που έχω προσυμφωνήσει, έχοντας τηρήσει το μέρος της συμφωνίας. Στο σημείο αυτό, ο Νάσος Ευσταθιάδης (Mindshare) και η Ελένη Νικολετοπούλου (OgilvyOne) έχουν φανεί ιδιαίτερα χρήσιμοι, πιέζοντας ή διορθώνοντας την απερισκεψία / βλακεία τρίτων, χωρίς να είναι καν υπεύθυνοι για αυτό.

Η πίεση και το άγχος που προκύπτει είναι δυσβάσταχτο. Οι καθυστερήσεις πληρωμών με εξοργίζουν και με εκθέτουν στην καθημερινότητα μου. Είναι άδικο να παρακαλάω να πληρωθώ. Είναι γελοίο να ενοχλώ ανθρώπους που δεν ευθύνονται, ώστε να ενοχλήσουν το λογιστήριο που ισχυρίζεται οτι πάντα τρέχει και δεν φτάνει και χρησιμοποιεί την απάντηση / δικαιολογία “οι πληρωμές θα γίνουν μετά τις ΧΥΖ του μήνα”.

Από σήμερα, το pestaola.gr δεν θα συνεργαστεί ξανά, με οποιαδήποτε Ελληνική διαφημιστική εταιρεία μέχρι οι εταιρείες να τηρήσουν υπεύθυνη στάση.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει embargo στις Ελληνικές διαφημιστικές εταιρείες. Θα χάσω χρήματα για άλλη μια φορά και οι εταιρείες θα χάσουν την διαφήμιση μέσα από pestaola.gr. Θα ξεφορτωθώ το άγχος του κυνηγητού και της πίεσης των οικονομικών μου υποχρεώσεων που αδιαφορούν για το timing των διαφημιστικών. Θα κερδίσω ξανά την ηρεμία μου αφού πρώτα ακούσω ότι έτσι δουλεύει το σύστημα, οτι υπάρχουν πολλά άλλα sites και blog κλπ. Δεν πρόκειται να παίξω το παιχνίδι ούτε μια μέρα παραπάνω. Δεν σκοπεύω να γίνω μέρος μιας “παρέας” που θέλει να επιβάλλει τους προβληματικούς κανόνες μιας ταλαιπωρημένης αγοράς με έντυπη και τηλεοπτική κουλτούρα σε ένα social media οικοσύστημα που τώρα δημιουργείται. Μέχρι να αλλάξει η κατάσταση, το pestaola.gr κάνει embargo στις Ελληνικές διαφημιστικές εταιρείες.

Happy blogging
Titanas

[photo via fernandoprats]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

114 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χεστήκαμε!

 2. Στέφανε πολύ καλό και ενημερωτικό το post, για τους publishers όμως αν δεν λειτουργήσει η συνεργασία με τις ελληνικές διαφημιστικές πώς θα λειτουργήσει το monetization? τα διάφορα ad networks οφελούν?

  • Όσο και όπως με βγάλει το AdSense και κάτι καινούριο που δοκιμάζω τώρα.

 3. Στέφανε καλά κάνεις, και άλλωστε όταν υπάρχει το adsense δέν χρειάζεται να τρώς τον χρόνο σου με τον κάθε “ελληνικού τύπου” επαγγελματία.

  • Δεν πληρώνει πολύ καλά το AdSense και μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν σχεδόν νεκρό από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά. Δεν είναι λύση το AdSense αλλά η αλλαγή της νοοτροπίας. Δεν ανέχομαι να παίζουν με τέτοιο τρόπο.

 4. Αυτήν την καραμέλα με το “υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές” που όπως σωστά λες θα την ακούσεις, την έχω βαρεθεί. Χάρη σου κάνουν που σου δίνουν διαφήμιση; Σου τη δίνουν επειδή έχουν όφελος. Και άλλες πορτοκαλιές, προφανώς, υπάρχουν, αλλά όσο λιγότερες πορτοκαλιές, τόσο λιγότερο το όφελος. Αλλοι ενας – δυο να το κάνουν αυτό που κάνεις εσύ, και το όφελος για τους διαφημιζόμενους εξανεμίζεται, μια και θα τους μείνουν οι μικρότερες πορτοκαλιές.

  Ορισμένα πράγματα πρέπει να είναι (αυτονόητα) σωστά. Απλά. Ούτε καν να το συζητάμε και να χαλάμε το χρόνο μας για αυτό. Αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερός που ως τώρα (σχεδόν) όλοι οι πελάτες μου ήταν κάτι παραπάνω από εντάξει στις πληρωμές (και στις προκαταβολές!) τους. Τα ελάχιστα περιστατικά καθυστερήσεων που μου έχουν τύχει, τα αντιμετώπισα περίπου με τον ίδιο τρόπο, υπο την έννοια οτι το σκέφτηκα πολύ να ξαναπάρω δουλειά από τους συγκεκριμένους.

  • Είμαι σίγουρος οτι δεν πρόκειται να το κάνουν. Κανένας από τους “μεγάλους” ή όποιους θεωρείς εσύ μεγάλους δεν πρόκειται να αλλάξει στάση.

   Θα χάσω αρκετά λεφτά όπως και έγινε παλιότερα με τις 60 μέρες πληρωμής αλλά θα έχω την ηρεμία μου και την αξιοπρέπεια μου.

 5. Άνοιξες πάντως μεγάλη κουβέντα γιατί ίσως όλα αυτά να οφείλονται και στη λανθασμένη νοοτροπία μας. Στις μεγάλες και οργανωμένες αγορές αυτού του είδους υπηρεσίες λειτουργούν με την μέθοδο του brokering, σε οργανωμένες κάθετες αγορές. Οι μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες φυσικά και θα κοιτάξουν απαξιωτικά τον μεμονωμένο publisher απλά και μόνο γιατί είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της δουλειάς τους. Κυρίως θα έπρεπε να δούμε πώς θα οργανώσουμε καλύτερα αυτού του είδους την αγορά ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα διανομής-παραγωγής να λειτουργούν με καλύτερους όρους.

  • Όπως έχω πει και παλιότερα, τα χρήματα που ξοδεύονται για blogs / social media ή όπως αλλιώς θέλεις να το ονομάσεις, είναι απίστευτα λιγότερα σε σύγκριση με αυτά που πάνε στην τηλεόραση, στις εφημερίδες και στα περιοδικά. Αν θέλουν μπορούν αλλά δεν θέλουν. Προφανώς εγώ είμαι μεμονωμένο περιστατικό αλλά σημαντικής αξίας. Είμαι σίγουρος οτι οι υπόλοιποι οnline με blogs κλπ θα συνεχίσουν να δουλεύουν με 5μηνες επιταγές και τα σχετικά αλλά εξαιτίας της “αξίας” που έχει το pestaola.gr σκοπεύω να αλλάξω τα πράγματα.

   Για αυτό και το quote από τον Ogilvy αλλά και το κλείσιμο με την τηλεοπτική και έντυπη κουλτούρα κλπ.

   • Στέφανε καλημέρα.
    Ρώτα τις τράπεζες για το θέμα των επιταγών… Υπάρχει λύση…
    Και μάλιστα συμφέρουσα για εσένα.

   • Δεν έχω πάρει καν επιταγή στα χέρια μου από την Spot Thompson ούτε από καμία άλλη διαφημιστική. Το σύστημα δουλεύει τιμολόγιο – παράδοση τιμολογίου – πληρωμή σε 60 μέρες – επιταγή ημέρας ή μερικών ημερών μετά.

 6. Mia xara ta les Titana, proxora kai emeis 8a kanoume clicks sta adsense sou

  • ΟΧΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κάνετε κλικ στο AdSense. Δεν υπονοώ και δεν ζητάω κάτι τέτοιο.

 7. Ωραίο ποστ. Δυνατό και δυναμικό.

 8. Τιτάνα Ζεις εσύ μας οδηγείς.
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  (προς τη φτώχεια)

 9. Good luck in making money…

  the problem isn;t just the greek agencies.. its greece as a whole.. you have to finish a poroject which will take you 4 months to complete (And cost you money to pay employees upfront), deliver, then wait a month to invoice, then wait another month to receive a check which is 6 months post dated.. how many months waiting is that..? and how many months are you funding the clients project..? fuck it..!!! it ain’t worth it…

 10. Πολύ καλά κάνεις αφού έτσι νιώθεις και εφόσον νιώθεις ικανός να αντέξεις χωρίς ένα αρκετά καλό εισόδημα….παρακολουθώ πολλά blog και πιστεύω ότι οποιοσδήποτε έχει παρόμοιο πρόβλημα θα έπρεπε με τον τρόπο του να αντιδράσει.Σίγουρα να ξέρεις ότι τα Adsense σου θα πάρουν φωτιά και θα σε στηρίξουμε όλοι………

  • Όπως είπα και πριν δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι με το AdSense. Είναι πολύ απλό.

 11. Ρε συ Τιτάνα wake up and smell the coffee. Έτσι δουλεύει η αγορά και με αυτά που λες δείχνεις πως είσαι ένα παιδάκι που κλαίει όταν δεν τον παίζουν τα άλλα κακά παιδάκια. Μιλάς για τα 200 και 400 ευρώ σου. Έλα να δεις οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις…
  Έτσι είναι η πιάτσα και σε όποιον δεν αρέσει και δεν αντέχει στον εμπαιγμό των μεγαλοδιαφημιστικών ας πιάσει μια πραγματική δουλειά με σταθερό μισθό.
  Αν θες να υποστηρίζεις πως ζεις από το μπλόγκινγκ σκάσε και κολύμπα.
  Όλοι πληρώνουν με τρίμηνες και εξάμηνες επιταγές. Αυτοί είναι οι κανόνες και με το να μην τους γνωρίζεις δείχνεις πως είσαι άσχετος με το χώρο και αεριτζής.
  Σιγά μην κλάψουν οι διαφημιστικές που δεν θα διαφημίζονται στο μπλογκ σου. Σιγά ρε φίλε…
  Θυμάσαι που ζήταγες να σε επιδοτήσουν οι αναγνώστες σου για να μείνει το μπλογκ σου ανοιχτό; Ζήτα πάλι. Και αν δεν μαζέψεις τίποτα κλείστο να ησυχάσουμε από τον ανεξήγητο ναρκισσισμό σου.

  • Είναι πολύ απλό να γλιτώσεις από τον ναρκισσισμό μου. Σταμάτα να με διαβάζεις. Εύκολο δεν είναι;

   Όσο για τα υπόλοιπα τα πράγματα είναι εξίσου απλά: οι κανόνες αλλάζουν. Φαντάζομαι ήταν αεριτζήδες και όσοι δούλευαν από την ανατολή μέχρι την δύση γιατί έτσι ήταν και οι κανόνες τότε.

   • Re titana an thes zesto xrhma vges me tsantoula stin agora na pareis apefthias diafimisi

   • Θέλω το σύστημα να δουλέψει προς όφελος όλων. Η αγορά των blogs κλπ είναι πολύ μικρή σε budget και έχει να προσφέρει απείρως καλύτερο ROI από οτιδήποτε άλλο. Το να κάνω αρπαχτές δεν βοηθάει (μιλάς για ζεστό χρήμα), απλά μεταθέτει το πρόβλημα μερικούς μήνες μετά και δίνει το δικαίωμα του προηγούμενου

  • Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο στο να λες ότι έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει να το δεχτούμε…………..φυσικά και πιστεύω ότι πρέπει να παίξεις το παιχνίδι(συμφωνώ μαζί σου) αλλά πρέπει εφόσον δε σου αρέσει να το αλλάξεις όταν θα είσαι σε θέση ισχύος.Πολύ απλά δεν έχει νόημα το να κάνεις κατάληψη για το Πανεπιστήμιο για παράδειγμα, κάνε την καταγγελία σου και από κει και πέρα γίνε “κάποιος” καθηγητής πρόεδρος τμήματος Πρύτανης και άλλαξε τα όλα!!Συμβιβασμούς πρέπει να κάνεις(προς Τιτάνα) αλλά πρέπει να προσπαθείς με έξυπνο τρόπο να αλλάξεις κάτι και όχι με brute force τρόπους……….μια άποψη,γενικά έχεις όλη τη στήριξη μου.

  • Κάτι τέτοιες βλαχονοοτροπίες καταντήσαν την Ελλάδα μας έτσι. Ουστ ρε!
   Τιτάνα συμφωνώ απόλυτα! Μπράβο σου!
   Ειλικρινά με ενέπνευσες προς την δικιά σου κατεύθυνση και είμαι σίγουρος πως δεν είμαι ο μόνος . . .

 12. Εύγε! Ήθελε κότσια αυτο, και στη θέση σου δεν νομίζω να τα είχα.
  Σου εύχομαι καλή τύχη με αυτή σου την επιλογη και ελπίζω να μην τη μετανιώσεις (χωρίς να υπονοώ ότι θα το κάνεις).

 13. Μπράβο φίλε, η τιμή τιμή δεν έχει… από δω και μπρος θα κάνω μονίμως κλικ στις διαφημίσεις σου (θες δε θες) και ειμαι αισιόδοξος ότι θα σε ακολουθήσουν κι άλλοι.
  Πάντως πρώτος στο “γράφτα” είναι το κράτος που πληρώνει με 6++ μήνες καθυστέρηση.

  ps. Μια καλή ιδέα θα ήταν μια διαφημιστική που θα πληρώνει σύντομα (από bloggers για bloggers).

 14. Ακριβώς όπως τα λέει ο John Karakatsanis είναι τα πράγματα…………όσο για το προηγούμενο post πήγαινε στον Konstantinos

 15. Αχ Τιτάνα μου πέστα όλα μεγάλε μου άντρακλα… χώστα τους αγόρι μου, ημίθεέ μου, Τιτάνα μου.

 16. re egv exw ena blog kai exw 3 tetragwna diafhmiseis kai tis exv kana mina den exw parei mia apo AdSense

 17. Έχεις δίκιο μεν. Δεν μπορώ να σου πω κάτι σε αυτό το θέμα. Πολλά πράγματα στην Ελλάδα γίνονται με καθυστερήσεις που στο εξωτερικό θα φαινόντουσαν εξωπραγματικές (αν όχι γελοίες).

  Από την άλλη βέβαια είναι θέλει θάρρος (αλλά και μια δόση αλαζονείας) να πεις όχι στα χρήματα…

  Καλή τύχη πάντως, ελπίζω όλοι να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαρακτήρα!

  • Δεν λέω όχι στα χρήματα αλλά σε αυτή την κατάσταση.

 18. Aπο εμενα απλα συγχαρητηρια…

  Δυστυχως ζουμε στην ελληνικη πραγματικοτητα.
  Οταν λεω οτι στην Ελλαδα δεν λειτουργει σωστα ΟΥΤΕ ο δημοσιος τομεας αλλα ΟΥΤΕ και ο ιδιωτικος τομεας, καποιοι με κοιταζουν περιεργα…

  Θελει τσαγανο αυτη η αποφαση και μπραβο.

  Με το προσχημα των πορτοκαλιων, ξεσκιζουν τον κοσμο.

  Αν ειχαμε φιλοτιμο-οπως λενε οτι εχουν οι ελληνες-θα επρεπε κι οι αλλοι μπλογκερς να κανουν το ιδιο.
  Για να φανει μετα απο καιρο φως στο τουνελ.
  Ελπιζω να παρακινησεις κι αλλους, κι αν εχεις κι αλλους κολητους blogger που δεχονται διαφημιση με τετοιους ορους, πες τους να κανου το ιδιο.

  Δεν ειμαστε αποικια και ηρθαν οι αρχοντες να μοιρασουν στους ιθαγενεις καθρεφτακια….αμα πια…

 19. Έλα ρε Τιτάνα άλλαξε επιτέλους τους κανόνες!
  Ήδη οι Ogilvy, Spot Thomson, God, BBDO, Initiative κάνουνε συνάντηση για να δουν τι θα κάνουν το budget που είχαν για σένα. Που να πρωτοδώσουν τόσα χρήματα…
  Να ξέρεις πάντως ότι πολλοί από εμάς ξέρουμε να μεταφράζουμε τα Engadget, Wired, Techcrunch, Mashhable, Alleyinsider κλπ. Δεν σε διαβάζουμε γι’ αυτό, σε διαβάζουμε γιατί γελάμε με το στιλάκι και τα homemade βιντεάκια σου.
  Get a real job!!!

  • Βλέπω οτι δεν μπορείς να αντισταθείς και συνεχίζεις να με διαβάζεις. Το χάπι περί μετάφρασης κλπ ίσως πρέπει να το εξηγήσεις καλύτερα σε όλους αυτούς που αναφέρεις και χρησιμοποιούν το [via] link στα posts τους.

   Όσο για τα βίντεο μου, πραγματικά χαίρομαι να χαρίζω γέλιο σε 1.2 εκατομμύρια ανθρώπους που τα έχουν δει.

   Όσο για τις διαφημιστικές άσε να γνωρίζουν αυτοί τι CTR είχα/έχω κλπ

  • “Get a real job!!!”

   πάω στοίχημα φίλε μου ότι βγάζω πολύ πολύ παραπάνω απ’το πρωινάδικό σου και μάλιστα το κάνω στο γραφείο που έχω μέσα στο σπίτι μου.

   “Ήδη οι Ogilvy, Spot Thomson, God, BBDO, Initiative κάνουνε συνάντηση για να δουν τι θα κάνουν το budget που είχαν για σένα. Που να πρωτοδώσουν τόσα χρήματα…”

   Βλέπω είσαι μέσα στα πράγματα… Τους ξέρεις όλους δλδ από όλες αυτές τις εταιρίες και ξέρεις ότι συζητάνε; Αν είναι έτσι πες μας και μας που θα πάει το χρήμα.

   Γίνεσαι αντιπαθητικός με απόψεις χωρίς βάση και λογική. Απέδειξέ μας ότι ισχύουν αυτά που λες και θα συμφωνήσω μαζί σου, αν και είμαι σίγουρος ότι απλά θέλεις να μισήσεις και να γίνει μισητός.

 20. Συμφωνώ απόλυτα με την απόφασή σου. Το θέμα δεν είναι εσύ να συμβιβαστείς με την ελληνική κώλο-αγορά και νοοτροπία άλλα να κάνεις την ανατροπή έτσι ώστε να πληρώνεσαι με τον τρόπο που θέλεις.

  Οι απόψεις του τύπου «Έτσι είναι η πιάτσα και σε όποιον δεν αρέσει και δεν αντέχει στον εμπαιγμό των μεγαλοδιαφημιστικών ας πιάσει μια πραγματική δουλειά με σταθερό μισθό» είναι τουλάχιστον γελοίες. Το blogging και γενικά το internet είναι «σοβαρή δουλειά» και όπως ξέρεις μπορεί να σου αποφέρει άπειρα φράγκα. Το ότι πέτυχες με το blog σου ήρθε μετά από σκληρή δουλειά κάνοντας αυτό που πραγματικά θέλεις και ακλουθώντας τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ σου. Τα πάντα είναι θέμα ΕΠΙΛΟΓΩΝ όπως και ο τρόπος με τον οποίο θέλεις να πληρώνεσαι. Αν πήγαινες με τη βλακεία του τύπου «δεν πειράζει έτσι λειτουργεί η αγορά» τότε τα πράγματα θα ήταν σίγουρα χειρότερα…

  P.S.: προβλέπω ότι το post θα πιάσει τα 100 σχόλια :)

  • Τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά. Θα ήμουν οκ, θα έπαιρνα 5μηνες, θα έκανα copy&paste σαν καλό παιδί, οι εταιρίες θα πλήρωναν σε banners αρκετά χιλιάρικα που δεν θα έπιαναν τόπο αλλά θα έφτιαχναν το YEB, η διαφημιστική θα έλεγε οτι κάνει διαφήμιση και σε blogs, ο πελάτης θα έλεγε το ίδιο και θα ήταν πολύ χαρούμενος αν ο ανταγωνιστής δεν το έχει κάνει ήδη κλπ κλπ κλπ

 21. Το προφιτερόλ το είδατε; 837 views σε μια μέρα! Και έλεγα ποιον μου θυμίζει… τι μου θυμίζει…

  http://www.youtube.com/watch?v=gdYSJ9j1IEk

  • Ο cpil έχει βγάλει λεφτά εμπνεόμενος ή αντιγράφοντας τα unboxing μου, οπότε your point is?

 22. giati svineis comments?
  tsouzei?

  • Δεν προσφέρεις τίποτα στην κουβέντα, ειρωνεύεσαι και είσαι εδώ για να προκαλέσεις. Δεν τσούζει τίποτα απολύτως. Δεν θα ενθαρρύνω αυτό που προσπαθείς. Τέλος.

 23. Re titana telika oloi se antigrafoun? Prwtos esi ekanes unboxing? “uhhh wraio to daxtylidi tis durex uhhhhh pws na doulevei arage ? uhhhh wraio perityligma …. siga mas evales ta gyalia.

  Antigrafeis olo to kseno web kai thes na mas peis oti parageis kai diko sou periexomeno. Ante vale kamia 10aria reviews apo kinita sta agglika na hremiseis twra kai ta leme pali se 6 mines pou tha sou erthei h prwti epitagi apo ta google ads

 24. Δεν βάζω διαφημίσεις στο site μου γιατί καμμία εταιρία δεν το αξίζει! Και είμαι και ο πρώτος μπλόγγερ να ουμε!

 25. Titanas, η απόφασή σου, δεν ήταν μια πράξη σκληρότητας ή γενναιότητας ή όπως αλλιώς τη χαρακτηρίζουν οι άλλοι συνblogοδιαβάζοντες. Ηταν η πράξη που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. Δεν έχει σημασία αν χρωστάνε οι διαφημιστικές (ή οποιαδήποτε εταιρία) 500 ή 1000 ευρώ. Και 1 ευρωλεπτό να χρωστάνε… ΧΡΩΣΤΑΝΕ! Και εφόσον η συμφωνία λέει (και… συναποδέχεστε) για το πότε θα πληρωθείς είναι ξεκάθαρο. ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ δεν ισχύει για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.
  Είναι μία πράξη απόλυτης λογικής, που νομίζω δε σηκώνει καν συζήτηση. Δε γουστάρω, το παιχνίδι… δεν παίζω! ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, όποιος δε μπορεί ας κάτσει να μυξοκλαίει, ότι δεν τον πληρώνουν, ότι του χρωστάνε, ότι είναι ακριβή η βενζίνη, ότι είναι ακριβά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ότι μεγάλα τα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών. Αλλά να κάτσει να μυξοκλαίγεται στον εαυτό του και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ. Κάθε πράξη έχει και τις συνέπειές της και μερικές φορές, είναι σκληρές. Αλλά είσαι εντάξει με τον εαυτό σου πάνω απ’όλα. ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ.
  Σε παραδέχομαι -όχι για την απόφαση που πήρες- αλλά γιατί δεν κλάφτηκες! Γιατί είπες: “Δε γουστάρω έτσι. Αντε και γαμ…..”

 26. Φιλε Τιτανα αργα το καταλαβες εχω ριξει πορτα εδω και 4 χρονια! Μια φορα δεν με πληρωσαν οχι οι διαφημηστικες εταιριες αλλα ελληνες affiliates και απο τοτε μονο με ξενους οι οποιοι ειναι 95% σωστοι κ στην ωρα τους οι πληρωμες!

  • Όπως έχω μάθει από τρίτους που συνεργάζονται με διαφημιστικές στο εξωτερικό ή δούλευαν με διαφημιστικές στο εξωτερικό το 30 ή 60 μέρες είναι μια χαρά διάστημα και αναφέρομαι σε ποσά που ξεπερνάνε τα $3000 τον μήνα. Δεν λέω οτι μπορούμε να γίνουμε Αγγλία ή Ολλανδία με πληρωμές σε 14 ημέρες αλλά λίγη αξιοπρέπεια.

   • Γιατί όχι;

   • Γιατί από το ένα άκρο στο άλλο δεν μπορεί να δουλέψει γενικά το σύστημα. Σε μικροσυστήματα όπως αυτό με τα blogs / social media γίνεται γιατί τα ποσά είναι μικρά.

 27. οι γνωστοί hatters όπως πάντα… όσα δεν πιάνει η αλεπού…

 28. Titana

  Καλώς ήρθες στη γενιά των 700 ΕΥΡΩ (ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)
  http://www.pestaola.gr/g700-is-just-a-lame-excuse/

  • Η γενιά των 700 ευρώ δεν υπάρχει. Προφανώς δεν έχει διαβάσει προσεχτικά το post μου. Μια επανάληψη θα βοηθήσει ειδικά στην αρχή και στο τέλος.

 29. Ναι , μα και βέβαια το έχω διαβάσει , ειρωνικά το είπα…
  Καλά πώς γίνεται και απαντάς σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα ; Είσαι όλη μέρα online και κάνεις refresh (F5) ;;;

  • E ti nomizeis? Oti kanei kai kamia douleia?

 30. Συμφωνώ απόλυτα με τη στάση και την απόφαση σου. Μας έχουν κάνει να λειτουργούμε με βάση τη λογική της παραλογίας και στο τέλος να λέμε και ευχαριστώ. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.

  Δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από το τριπάκι της οικονομικής κρίσης και να πατάνε πάνω σε αυτό για να εκμεταλλεύονται όσους δεν απειλούνται.

  Καλό είναι να λειτουργήσεις και εσύ όπως λειτουργούν και οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες και ειδικότερα οι διαφημιστικές. Μετά το πέρας των 60 ημερών να υφίστανται χρηματική ρήτρα. Ίσως τότε να είναι πιο σωστοί και τυπικοί μαζί σου.

 31. Καλά το να αναφέρεις ότι ο cpil [ στην προκειμένη ] ή οποιοσδήποτε τέλος πάντων έχει ανάγκη να αντιγράψει εσένα και το unboxing [ να κατοχυρώσεις ως διαδικασία και το hands on ε; – όχι σε κοριτσάκια, σε gadgets ] είναι απλά γελοίο.

  Έπιασες πάτο που λέμε. Από που έβγαλε λεφτά στην προκειμένη και πως σε αντέγραψε; Κατηγορίες εδώ κι εκεί πετάει και η Θώδη. Την αντιγράφουν στο εξωτερικό, το ‘ξερές;

  • Μπορείς να ρωτήσεις τον cpil τι μου είπε στον Ιπποπόταμο για το video unboxing του Toyota IQ. Την ημέρα που ο κοινός μας φίλος Γιάννης είχε γενέθλια. Πολύ απλό και αληθινό και όπως είπα πριν δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί ανέφερα “Ο cpil έχει βγάλει λεφτά εμπνεόμενος ή αντιγράφοντας τα unboxing μου”

   Δεν κατηγορώ κανέναν, ίσα – ίσα. Μόνο εσύ το φαντάζεσαι αυτό και βλέπεις εχθρούς παντού. Τα περι κατοχύρωσης σχόλια σου είναι απλά γελοία.

 32. Titana agori mou… to oti eisai entelos ektos opoiasdipote logikis, ektos topou kai xronou kai exeis dosei neo noima sti lexi lakis einai ektos ton allon kai diaskedastiko.

  Mi ginesai fasistas… Asxeta apo ta paixnidia pou paizoun kai tha paizoun ta MME, i genia ton 700 kai ton 650 euro iparxei… Den exei o kosmos epiloges re laki, eglovismenos einai kai polloi den exoun ta efodia ekpaidefsis, i ta vismata gia na piasoun douleia poy na plironei axioprepos. Ante esi na meneis sto noiki karagiozi kai na plironesai 700 euro kai na afiseis ti douleia sou…. poios tha se zei mexri na breis tin epomeni… ta gadgetakia tou pestaola?i tha tros apo ta fita pou exeis sto balkoni gia na kaneis prasini tin athina? Des giro sou re noumero ti ginetai…. aide- Iparxei kai i lexi allilegii karagiozako, alla poy na sti mathoun oi diafimistikes pou tora penthoun giati xanoun ti diafimisi

  • Είναι προφανές ότι οι προσωπικές επιθέσεις δεν βοηθούν την κουβέντα και απλά δείχνουν ότι δεν έχεις να πεις κάτι για το θέμα. Έχεις διάθεση να μου την πεις και μόνο αυτό. Δεν πληρώνω νοίκι μένω με την μαμά, τον μπαμπά και την αδερφή μου σε ένα μόνο σπίτι.

 33. esi se afto pou sou leo exeis na apantiseis kati? gia ta paidia pou exoun bgalei p.x to likeio kai amoivontai me vasiko kai einai eglovismena, xoris epiloges… Xereis ti einai na eisai omiros? Kai min trelenesai… den eisai da kai kanenas toso megalos gia na theloun oloi na sou epitithentai prosopika… apla eisai ektos topoy kai xronou agori mou-afto einai olo

  • Προφανώς δεν έχεις καταλάβει το θέμα που συζητάμε και οτι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αναφέρεις. Είσαι off topic οπότε η κουβέντα τελειώνει εδώ.

 34. ti sizitame re Titana… merikous asxetous pou se ligo tha mas poun oti ekanes kai epanastatiki praxi… Ti na kouventiaseis pou den exeis idea ti simvainei stin agora–anyways…. tragouda

 35. Καλά ρε πάμε καλά? Κοροϊδεύετε τον άνθρωπο που ζητάει το δίκιο του?Σε διαφημιστικη δουλεύω και το ξέρω καλά το σύστημα, πληρώνουν τους πάντες με 4μηνες και 6μηνες ενω ο πελάτης τους πληρώνει αυστηρά ontime. αυτοί γιατί τα παίρνουν ontime και τον άνθρωπο τον κοροϊδεύουν

  Τα λογιστήρια κάνουν τις μαιμουδιές τους και πατάνε στο λαιμό όποιον δε μιλάει και όποιον δεν τον παίρνει… καλά τους έκανε και τους έκραξε μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι του λογιστηριου

  Ας μην είμαστε κομπλεξικοί Ελληναρες και κρίνουμε τη δουλειά του Titana, μια δουλειά που προφανώς αυτοι των διαφημιστικών τη σέβονται αρκετά ώστε να θέλουν να την εκμεταλλευτούν βάζοντας τις διαφημίσεις τους, ας κράξουμε αυτους που μας φέρονται σαν σκλάβους και είναι και κακοπληρωτές.

  Εγώ δηλαδή μπορώ να πω στην τράπεζα η στη ΔΕΗ η στον ΟΤΕ πάρτε μια 6μήνη επιταγή???

  Η εταιρία που πλήρωσε τη διαφημιστική για να βάλει τη διαφήμισή της σε αυτό το blog ξέρει ότι δεν έχει πληρωθεί ο Τιτάνας???Μπααααααα αυτοί νομίζουν ότι ειναι κύριοι αφού τα έδωσαν στη διαφημιστική;)

  αλλά τι λέω αφού εμείς είμαστε πρόβατα που το βουλώνουμε σαν κότες και δεν μιλάμε ποιος είναι ο Τιτάνας να το κάνει θέμα και να μας υπενθυμίσει πόσο σκλαβάκια και θυματάκια είμαστε… αυτός γιατί δεν είναι σκλαβάκι σαν και εμάς…α ρε Ελληνάρα

  • Σε ποια εταιρεία δουλεύεις;

   Δεν ξέρω τι κάνουν τα λογιστήρια και πως πληρώνουν οι πελάτες, ξέρω σίγουρα πως πληρώνεται το Google πχ on time για να βγουν οι διάφορες καμπάνιες.

   • titana gia na sou dwsei lefta adsence ti prepei na ginei tha mou peis giati kai egw sto blog mou exw valei kai den exw parei miaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   • Σε μια που δεν υπάρχουν πολλοί Aντώνηδες lol

    Κάποιοι έχουν δίκιο όσον αφορά το να ξεκαθαρίζεις από την αρχή τους χρόνους πληρωμής σου, αν το λογιστήριο πιέζεται από χρόνους που έχεις επιβάλει δε μπορεί να στη κάνει…αν πας να κάνεις τον κάλο και τον ευέλικτο, ε τότε είσαι στο έλεος των λογιστών που οπότε τους βολεύουν τα νούμερα θα σε πληρώσουν και προτεραιότητά παίρνουν αυτοί που τους χρειάζονται και έχουν ξεκαθαρίσει και τη θέση τους από την αρχή.

    Eνα είναι σίγουρο δε φταίνε τα παιδιά στο account και στο creative και πολλές φορές
    βγαίνουν φάουλ σε εξωτερικούς τους συνεργάτες επειδή αργούν οι επιταγές.

    Τώρα για κάποιους που κράζουν το ότι ο Τιτανας ειναι full time blogger το βρίσκω τελείως άκυρο. Αν δε πειράζει τη διαφημιστική και βάζει τις διαφημίσεις και τον πληρώνει(τρόπος του λέγειν) τι πειράζει εσάς? Ήμαρτον δηλαδη πόσο κομπλεξισμος υπάρχει…τι ακριβώς του λέτε και φέρνετε τη κρίση και την αγορά σαν δικαιολογία?μη ζητάς τα λεφτά σου???

    Και στη τελική τα λεφτά του τιτανα και του κάθε τιτανα που καθυστερούν 6 μήνες αυτό μπορεί να είναι τόκος σε τίποτα περίεργες καταθέσεις άμα μαζεύονται πολλά:)… γιατί να μη τα είχε καταθέσει το παιδί να έπαιρνε αυτός τους τόκους? Γιατί ίσως να τα παίρνουν άλλοι και μετά να του τα δίνουν από 6 μήνες και να χουν βγάλει και τόκους???

    Δε λέω ότι αυτό γίνεται και δε ξέρω κιόλας δεν είμαι σε λογιστήριο, αλλά ποιος ξέρει…

   • Προφανώς και δεν φταίνε τα παιδιά στο account και στο creative, για αυτό ανέφερα τους δύο που έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα σε όσες φορές έχουν συμβεί τα διάφορα. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να συνεχίσω να πιέζω, να πρήζω, να ενοχλώ, να σπάζομαι, να χαλιέμαι για τα αυτονόητα.

    Όσο για την θεωρία περί κρατήσεων, τόκων κλπ την έχω σκεφτεί πολλές φορές και δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανη όταν το Google πληρώνεται αμέσως.

 36. +1 στον Τιτάνα γιατί πάει κόντρα στην ηλίθια των επιταγών νοοτροπία ελληνικής εφεύρεσης.
  Διαφωνώ με όσους του τα χώνουν και λένε έτσι είναι το σύστημα. Μπράβο του που πάει κόντρα στο ρεύμα.

 37. Τιτανα εκτος απο Adsens υπαρχουν χιλιαδες εταιριες ξενες που δουλευουν με affiliates
  για ποιο λογο δεν το ψαχνεις? Εαν θελεις info στειλε email για να σου πω 2-3 καλες

 38. Τιτάνα,

  δεν πας να βρεις μία κανονική δουλειά αγόρι ; full time blogger και τρίχες κατσαρές… Μας δουλεύεις ρε φίλε; που ζεις; εδώ όλη η αγορά έχει ψοφήσει , σοβαρές εταιρείες πληρώνονται του αγίου χρόνου και μας γράφεις για 60 μέρες; κακές παρέες κάνεις… οι άλλοι τουλάχιστο πήραν και ένα τίτλο consultant και θα γίνουν αύριο golden boys με το γιωργάκη… για σένα χλωμά τα πράγματα… http://www.kariera.gr

 39. LESSON NO 1: When you make a deal, always talk about how and when you get paid, how long a grace period you will leave and exactly what you will do when the grace period expires.

  Παρόλο που απ’ ότι βλέπω έχεις σε πολύ μεγάλη υπόληψη τον εαυτό σου, με την καλή έννοια, η αντιμετώπιση που λαμβάνεις μου φαίνεται φυσιολογική(!). Όπως και είπα παραπάνω καλύτερα να μην πληρώνεσαι με επιταγές και στις συμφωνίες που κάνεις να είσαι τελείως ξεκάθαρος για το τί γίνεται όταν αργούν οι πληρωμές. Επίσης καλά θα κάνεις, αφού όπως λες ο ιστότοπος αυτός είναι πολύ δημοφιλής, να κάνεις ένα App στο domain αυτό όπου οι διάφοροι διαφημιστές θα μπαίνουν και θα βλέπουν πόσα χροστούν και πότε λήγει η περίοδος χάριτός τους. Αυτή η αυτοματοποίηση θα σε βοηθήσει από το άγχος των τηλεφώνων και της συνεννόησης με τεχνολογικά αγράμματους.

  Τέλος, να σου πω ότι διαφωνώ με την νέα πολιτική σου, γιατί πιστεύω ότι στο Ελληνικό Internet, που είναι από μόνο του μικρό, δεν χωράν αντιδικίες και έχθρες αφού όπως ΝΟΜΙΖΩ οφείλεται σε κακή συννενόηση και στην καλή σου πίστη στον άλλο. Πρέπει να έχεις τα @@ να είσαι ξεκάθαρος και να μην καταφεύγεις στην εύκολη λύση του “άντε για”. Κατά την γνώμη μου πρέπει να υποστηρίζουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις άλλες Ελληνικές εταιρίες. Το θεωρώ πολύ πιο ασφαλές να ξες ότι αν σηκώσεις το τηλέφωνο θα μιλήσεις με κάποιον που μιλά Ελληνικά παρά με τον παντοκράτορα Γούγλη.

  (Στείλε μου το 50% των χρημάτων από την επιταγή για τις παραπάνω συμβουλές. Τπτ δεν είναι δωρεάν.)

  • Το προσπάθησα για 1+ χρόνο και στην πράξη ποτέ δεν δούλεψε το 60 μέρες που είχαν υποσχεθεί. Έπρεπε να κυνηγήσω, να τηλεφωνήσω, να πιέσω, να μιλήσω, να γίνω ενοχλητικός, να αλλάξω επιταγές κλπ. Όταν μια καμπάνια τρέχει είναι πολύ κακό να μείνει το banner offline για 2 μέρες, χαλάει το πλάνο το σχέδιο κλπ. Μια πληρωμή είναι διαφορετικό πράγμα βέβαια γιατί εκεί 2 μέρες είναι 2 εβδομάδες ή 2 μήνες ή όσο πάει γιατί απλά το λογιστήριο έτσι λέει ή οι εξωγήινοι το αποφάσισαν.

   Δεν πρόκεται να φτιάξω App ή οτιδήποτε άλλο για να πληρώνομαι αφού τηρώ την συμφωνία και την συνεργασία. Ήμουν ξεκάθαρος εδώ και 1+ χρόνο αλλά δεν φαίνεται να αρέσει / δουλεύει αυτό.

 40. Α, να πω επίσης ότι είμαι καινούργιος σε αυτό τον ιστότοπο, οπότε δεν θυμάμαι πως ήταν παλιά, πάντως όταν έγραφα το παραπάνω έβλεπα το
  “Συγχαρητήρια,
  Έχετε κερδίσει το ωραίο μας βραβείο.
  Κάντε κλικ στο κουμπί “ΟΚ” για να το ζητήσετε πριν λήξει ο χρόνος”
  που βγαίνει φάτσα κάρτα και “τσιρίζει” αναβοσβήνοντας και είναι πολύ απογοήτευση.

 41. Αυτό που μας χαντακώνει στην Ελλάδα αποτυπώνεται γλαφυρά στα παραπάνω σχόλια. Ζητάει ένας άνθρωπος το δίκιο του και βρίσκουμε ευκαιρία να ειρωνευτούμε και να επιτεθούμε. Βρήκαμε να πούμε τώρα τα πάντα…. για τη γενιά των 700 ευρώ, για τον ανεκπαίδευτο που δεν έχει ευκαιρίες και για τον οποιονδήποτε άλλο που θεωρείται γνώστης της αγοράς όταν ξέρει σε πόσους μήνες πληρώνεται κανείς την επιταγή.

  Δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν θα προλάβουμε σε αυτή τη ζωή να δούμε να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο σε αυτή τη χώρα.

  Και ναι δεν έχουν λυθεί όλα μας τα προβλήματα, δεν έχουν φαγητό όλοι στον τρίτο κόσμο, δεν έχουν όλοι ευκαιρίες στη ζωή, υπάρχει αδικία, φτώχια ανάγκη. Αυτό δεν δίνει όμως το δικαίωμα σε κανένα να αθετεί τις συμφωνίες που κάνει, όσο μεγάλες και μικρές και αν είναι αυτές, σε όσα χρήματα και αν αναφέρονται.

  Δεν είναι επανάσταση αυτό που κάνει ο Τιτάνας, το δίκιο του ζητάει ο άνθρωπος και αν το διαικδικούσαμε όλοι ίσως πετυχαίναμε τουλάχιστον να μην μας εκμεταλεύεται ο καθένας.

 42. titana έχεις δίκιο ρε φίλε. Eτσι. Το χουμε δει το έργο κυριοι. Πετα ο Σαμπρακος ενα μυριο για γύρισμα διαφήμιση cosmote και άμα είναι να δώσει διακόκια ευρωπουλάκια για ένα banner το τσιγκουνευονται και κανουνε παζάρια. Δε ρώτανε για τα πάγεια έξοδα που μπορει να έχει ενας επαγγελματίας.

  Το πάνε με διαστάσεις. Επειδή έχουν μάθει να ρίχνουν τα λεφτά κατα χιλιαδες και γιαυτους δεν έχουν αξια τα 200 (δεντους φτάνουν ουτε για τσιχλες) νομιζουν οτι οι αλλοι δεν τα χουν αναγκη. Δεν είπαμε να σε πούμε και Ξανθοπουλο του internet, αλλα έχεις 100000 δίκια φίλε.

  Και είναι αξιοθαυμαστο στην αναγκη που έχεις τετοιον καιρό, σα σηκώνεις το κεφάλι. Καλα τους έκανες και εχεις τη στήριξη μας φίλε. Σιγα σιγά θα ξυπνισουν και τα άλλα blogs και να δώ τότε τι θα κάνουν.

  Θα σε παρακαλάνε στο τέλος θυμισου. ΟΙ διαφημιστικές θα γυρίσουν στα blog και εσυ θα είσαι ο πρωτοπορος της κατάστασης, δεδομένο οτι είχες ανοιξει απο παλιοτερα αυτο το θεμα

  μπραβο

  • Δεν με ενδιαφέρει πόσα δίνουν οι διαφημιζόμενοι για τα γυρίσματα και ούτε αναφέρομαι σε πρόσωπα. Οι εταιρείες με ενοχλούν και η λογιστική πολιτική τους. Αν δεν κάνω λάθος ο Σαμπράκος (είμαι σχεδόν σίγουρος) ασχολείται με δημιουργικό. Αν έχει και άλλες αρμοδιότητες αυτό δεν το γνωρίζω.

 43. Join the club, όλοι χρωστάμε και όλοι μας χρωστούν.

 44. Τιτάνα: Μάζεψε 5-10 bloggers και κάντε δικό σας ad-network με δικούς σας ad servers και τελείωνε. (Έχω και ωραίο τίτλο: Blog Cartel Network lol!)
  Σοβαρά τώρα, επειδή έχω τρέξει campaigns για λογαριασμό πελατών μέσω διαφημιστικής, εκτίμησε ότι καμιά φορά τα λεφτά περνάνε από 3-4 χέρια για να φτάσουν από τον τελικό πελάτη στον τελικό προμηθευτή. Αν βάλεις 1 μήνα στον καθένα να πληρώσει (που δεν είναι παράλογο) πάμε στους 4 μήνες. Άσε που τιμολόγια βγαίνουν σε πολλές εταιρείες (για πρακτικούς λόγους) στο τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση προφανώς δικαιούσαι να πληρώνεσαι όταν έχει συμφωνηθεί ότι πρέπει να πληρωθείς, αλλά δείξε λίγο ψυχραιμία. Αναμένω με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

  • Ναι αυτό είναι μια ιδέα και είναι στα σκαριά από κάποιους ήδη.

   Όσο για τις πληρωμές να θυμίσω οτι δεν μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε καμία περίπτωση.

 45. Ειμαι πολύ προβληματσμένη με τα όσα διαβάζω….πολύ επιθετικότητα στον αέρα, πολυ τεστοστερόνη. Η απόφαση του Τιτανα προσωπική άρα και σεβαστή. Έχει νόημα; ϊσως για την αξιοπρεπεια του, όσο για το αποτελεσμα…αμφίβολο δυστυχώς. Δεν νομίζω οτι το φαινόμενο ειναι μόνο με τις διαφημιστικές παντού το ίδιο παίζει. Ίσως σε αλλη περιοδο να ειχε νόημα να εκπαιδεύσουμε τον έλληνα αλλα τωρα με την κρίση δεν ξέρω καν αν η φωνή του Τιτανα θα ακουστεί. Το καλο ειναι οτι με όλες αυτες τις αντιδράσεις μπορεί να δημιουργηθεί ενα buzz άρα να ανοιχτεί συζήτηση. Ειμαι σιγουρη οτι ιδανικά ο Τιτανας θα ήθελε και κάποια θετική αντίδραση απο τις διαφημιστικές . Αλλα δυστηχώς δεν ειναι τα πράγματα όσο καλά τα λενε. Και πελάτες πια ριχνουν τρομερα κανόνια στις διαφημιστικές και πιέζονται και οι ιδιες στις πληρωμες. Οσο για το 1.300.00 της διαφήμισης COSMOTE…ευχαριστώ πολύ εμεις θα τα πληρώσουμε τα λεφτα οι φορολογούμενοι. Και πλιιιιιζ σταματηστε αυτο το ελληνικό συνήθιο να κρητηκαρετε τα παντα και τους πάντες…εχει δικιο το παιδι αμα δεν γουσταρεις μην τον διαβάζεις. Ποτε θα αρχισουμε να λεμε τα καλά του άλλου προς μίμηση αντι για τα κακα;;;;; Καλο βραδυ σε όλους

  • Η Cosmote και οι λοιποί διαφημιζόμενοι όπως και συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα. Μην τα μπλέκουμε

 46. Εγω δεν έχω σχέση με αυτα αλλα πέφτω απο τα σύννεφα. Εμεις που δουλευουμε σε μαγαζία ξέρουμε τι σημαίνει να μην πληρώνεσαι ενώ εχεις κανει συμφωνιες πριν. Δεν έχει σσημασία αν στα δίνουν τελικα. Σημασία έχει οτι στα δινουν λαθος ημερομηνια ενω τα δάνια τρέχουν. Δεν ξέρω τι ειναι αυτος ο σαμπρακος η οι εταιρίες που λετε. Αλλα ενα εκατομύριο για μια διαφημιση ειναι αιτια επαναστασης οταν μιλαμε για να ποσα των 300 ευρώ.Αν πραγματικα δεν επενδυσουν στα νεα αυτα μεσα τοτε τι κανουν, Κριμα γιατι κανεις μια καλη προσπαθεια εδω Κουφοπουλε. Ας ελπισουμε να σε βγαλει σε καλο, αν και δειχνεις να το ξερεις το αντικειμενο καλυτερα απο αυτους και νομιζω θα τα πας καλα

  • Η Cosmote και οι άλλοι διαφημιζόμενοι όπως και συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα. Ούτε τα μαγαζιά και τα δάνεια άλλων. Ξέρω οτι η κατάσταση είναι τραγική αλλά δεν βγαίνει λύση αν μιλάμε για όλα με αφορμή αυτό το post. Μην τα μπλέκουμε please.

 47. εδω θα διαφωνήσω μαζί σου… δεν μπορείς να απομονώνεις την δικιά σου υπόθεση απο μια γενικότερη κατασταση που επικρατεί. Εισαι κομμάτι του συνόλου. Η κρίση, οι τρόποι πληρωμής και το πως λειτουργεί αυτη η κοινωνία σε έκανε να πάρεις και την συγκεκριμένη απόφαση. Πρέπει να το δεις σφαιρικά, αλλιώς τα μόνα σχόλια που θα πάρεις ειναι αν εκανες καλα ή όχι για την απόφαση που πήρες χωρις όμως να ανοίξεις διάλογο…Οχι πολύ constructive. your blog, you choose

  • Δεν είμαι πολιτικός και δεν έχω το μαγικό ραβδάκι για να δώσω λύση σε όλα. Διάλογο έκανα εδώ και ένα χρόνο με τις διαφημιστικές.

 48. Θεωρώ κι εγώ την απόφαση αυτονόητη για οποιονδήποτε δε παζαρεύει τη τιμή του. Με ότι αυτό συνεπάγεται για όποιον επιχειρηματολογεί υπέρ του αντίθετου, για να το κάνω πιο.. προσωπικό κι εγώ (σαν κάποιους παραπάνω που νομίζουν ότι οι προσωπικές επιθέσεις είναι επιχειρήματα).

  Από κει και πέρα, αν είναι να συζητήσουμε γενικότερα για τη τωρινή κατάσταση της διχτυακής διαφήμισης στην Ελλάδα (για την οποία ομολογώ ότι.. χέστηκα πια, εδώ και πολύ καιρό :p) ίσως θα ήταν χρήσιμο να ανοίξει κάνα καινούριο θέμα. Είχε ανέβει προχτές ένα θέμα στο TechCrunch που ισχυρίζονταν ότι η διαφήμιση.. πέθανε (από κάποιον μου μάλλον έχει τόση επιχειρηματική εμπειρία όση και ο Καραμανλής), και καλό φαίνεται για αρχή:

  http://www.techcrunch.com/2009/03/22/why-advertising-is-failing-on-the-internet/

  • Θα ανοίξει ίσως αν και οι διαφημιστικές δεν λαμβάνουν μέρος δημόσια οπότε δεν έχει νόημα προς το παρόν.

   Το άρθρο έχει κάποια βάση αλλά δεν λαμβάνει υπόψιν το penetration και που θα είναι διαθέσιμο το internet σε λίγο καιρό. Anyway off topic και σταματάω εδώ

 49. BTW, για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα, για δεκαετίες όπου μου ζήταγαν σώνει και καλά e-mail έβαζα αυτό του Bill Gates όπως όλος ο κόσμος. Τώρα βάζω αυτουνού που έγραψε το άρθρο, ***@wharton.upenn.edu, για να εξηγεί στους spammers ότι τζάμπα κόπο κάνουν.

  Υπολογίζω ότι σε 7,65 τρισεκατομμύρια χρόνια θα το έχει εξηγήσει και στον τελευταίο. Και μπορεί να πειστούν και καναδυο στο εντωμεταξύ.

 50. Out of curiosity, can’t you invoice them with “net 30” terms and any day beyond that charge interest on a daily basis? If they don’t pay as agreed lets say after net 60, send them to collections and make a fuss.

  I don’t know if this works in GR but in the US it works like a charm.

 51. Μπράβο και κουράγιο και ελπίζω η επιλογή σου, αλλά και αυτό που έχεις σαν alternative στο μυαλό σου να σε δικαιώσουν και ανταμείψουν.

 52. «Η διαφήμιση στο internet κοστίζει σημαντικά ή αρκετά λιγότερο και έχει απίστευτο ROI (Return on Investment) γιατί υπάρχουν εργαλεία που μετράνε από που ήρθε ο αναγνώστης, που πήγε, που έκανε κλικ, πόση ώρα έμεινε στην σελίδα, αν ενδιαφέρεται για κόκκινη ή μαύρη γραμματοσειρά, το banner δεξιά πάνω η αριστερά κάτω κλπ. Είναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά στο δημιουργικό, στα metrics (CTR, CPM κλπ) αλλά και στον τρόπο συνεργασίας.»

  Προς Στέφανο, διαφημιστές και διαφημιζόμενους,

  Ευπειθώς σας ενημερώνω -και ενόσω εσείς συνεχίζετε να πνέετε τα μένεα- ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν και άλλα εργαλεία που μας επιτρέπουν -εμάς τους χρήστες και δυνητικούς θεατές της διαφημιστικής πλύσης εγκεφάλου σας- να τα χρησιμοποιούμε ώστε να σας παραπλανούμε και εν τέλει να μην μπορείτε να μετράτε από που ήρθε ο αναγνώστης, που πήγε, που έκανε κλικ, πόση ώρα έμεινε στην σελίδα, αν ενδιαφέρεται για κόκκινη, πράσινη, μπλε ή μαύρη γραμματοσειρά, προτιμά το banner δεξιά πάνω ή αριστερά κάτω κλπ. Διότι, φίλτατοι, είναι και αυτή η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά στο δημιουργικό, στα metrics (CTR, CPM κλπ), στον τρόπο συνεργασίας, στη ροή του χρήματος και εν τέλει στα τέλη και στην ουσία του θέματος. Εν ολίγοις, περαστικά σας.
  :-)

  Μετα τιμής
  Περαστικός

  • ναι οκ αλλά πόσοι χρήστες ξέρουν την ύπαρξή αυτών των εργαλείων;

 53. Το HumorTV proudly presents, σε πρώτη, παγκόσμια, αποκλειστική αποκλειστικότητα τους πραγματικούς λόγους που πρόσφατα ώθησαν το σύντροφο και στρατευμένο οικειακό συναγωνιστή Στέφαν “You guys!” Όπουλο στην τιτάνια μάχη, hands on hands, με τις κακές δυνάμεις του κακού ‘Τρελ-Καρτέλ’ για το καλό της ανθρωπoblogότητας. Χωρίς καθυστέρηση λοιπόν, ας παρακολουθήσουμε όλοι μαζί το αποκαλυπτικό απόσπασμα από το (υποτιτλισμένο) βίνδεο που κατέγραψε η κρυφή κάμερα στην κάμαρα του σπιτιού του…


  -MANATITANA: Βγες παιδάκι μου έξω να πάρεις λίγο καθαρό αέρα, έπηξες όλη μέρα μέσα στο σπίτι μπροστά στο κομπιούτερ, βρε τι πάθαμε με σένα!
  -ΣΤΕΦΟΣ: Ρε μαμά, σου το’χω πει τόσες φορές, μη με ενοχλείς όταν δουλεύω!
  -MANATITANA: Που δουλεύεις, με κοροϊδεύεις; Κοίτα μη σ’ακούσει ο πατέρας σου και έχουμε πάλι τα ίδια και κάνε τα χαρτιά σου μπας σε πάρουν πουθενά και βολευτείς, άκουσέ με και μένα γιατί δεν είναι κατάσταση αυτή, κοτζάμ άντρα, να σε ταΐζουμε ακόμα εμείς!
  -ΣΤΕΦΟΣ: Άρχισες πάλι τα ίδια; Μου τα’χεις ξαναπεί αυτά, τα ξέρω!
  -MANATITANA: Και θα στα ξαναπώ μέχρι να βάλεις μυαλό και να μ’ακούσεις! Τι σόι δουλειά είναι αυτή που όλη μέρα δουλεύεις και λεφτά δεν παίρνεις από πουθενά, μου λες;
  -ΣΤΕΦΟΣ: Ε, άμα πια με τα λεφτά, βαρέθηκα πια!
  -MANATITANA: Μη μου υψώνεις φωνή εμένα και κοίτα τουλάχιστον να πάρεις αυτά τα λίγα που σου χρωστάνε! Εντάξει;
  -ΣΤΕΦΟΣ: Εντάξει, ρε μαμά, εντάξει, είπαμε θα το ρυθμίσω!
  -MANATITANA: Ακούς τι σου λέω εγώ;
  -ΣΤΕΦΟΣ: Εντααααξει!!!

 54. Να ένας από τους λόγους που η Ελλάδα έχει μείνει ακόμα στην δεκαετία του ’60…
  Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει , αλλά Έλληνας Έλλήνα…

  Στέφανε , συνέχισε όπως νομίζεις εσύ αγαπητέ μου. Αλοίμονο εάν η αυτοαπασχόληση και το επιχειρείν δεν ήτσν “real job”. Καλή δύναμη!

  Μόνο μια μικρή παρατήρηση , βγαλμένη από την καθημερινότητα της δικιάς μου δουλειάς: Οι πεντάμηνες , εξάμηνες , 12μηνες (υπάρχουν!) είναι κάτι το γελοίο , πράγματι αλλά εάν μπει το νερό στο αυλάκι , η αλήθεια είναι ότι οι χρηματοροές είναι συνεχείς , μήνα-με-το-μήνα και τα πράγματα στρώνουν. Απλά χρειάζεται χρόνο για να αυγατίσουν και να καλύψουν όλο το έτος με πληρωμές. Αδύνατο σημείο οι “πετσινες” αλλά δόξα-τω-θεω στον τομέα σου δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής τέτοιες…

  Συνέχισε έτσι!!!

 55. !

 56. Στέφανε, είτε βγάζεις τα λεφτά σου από το blogging είτε έχεις μια γαμάτη εταιρία που βγάζει τρελά λεφτά, εξακολουθείς να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, το οποίο σημαίνει ότι δέχεσαι τα της εκάστοτε αγοράς σου – αλλιώς είσαι εκτός αγοράς.

  Το να κάνεις embargo στις διαφημιστικές, εμένα προσωπικά, το μόνο που μου δείχνει είναι ότι έχεις την πολυτέλεια να το κάνεις και δεν είναι θέμα θάρρους ή ότι άλλο έχουν πει μέχρι τώρα plus βρήκες ωραία ευκαιρία να κάνεις λίγο θόρυβο παραπάνω.
  Αν είχες να πληρώσεις νοίκι, φαί, λογαριασμούς στο τέλος του μήνα, πιστεύω θα ήσουν πιο διαλακτικός. Και υπάρχουν λύσεις, πχ ζήτα προκαταβολή ή πήγαινε σε ένα δικηγόρο να σου γράψει μια σύμβαση με ρήτρα σε περίπτωση που καθυστερήσουν να σε πληρώσουν.

  If you wanna be a pro, act like one…

 57. βλέπω μαζεύτηκαν πολλοί αχρηστοι που θεωρούν δουλεία μόνο το να σκάβεις…γι αυτό θα είμαστε μια ζωή 100 χρόνια πίσω, θα πεινάτε και θα παρακαλάτε για μια θέση..ουστ! Όσο ανέχεστε διάφορες καταστάσεις τόσο θα σας εκμεταλλεύονται και θα γίνεστε η γενιά των 700,600,500 ευρώ κτλ.Καλή τύχη παίδες, σηκωθείτε από καμιά καρέκλα, ανοίξτε τα μάτια σας, εγώ σας βλέπω και γελάω..και ναι είμαι μια χαρά βολεμένος.

 58. άλλοι blogαρουν και βγάζουν μια χαρά το ψωμί τους, άλλοι φτιάχνουν μια εφαρμογή για iphone και βγάζουν εξαψήφια ποσά αλλά όχι…μάγκες είναι αυτοί που έχουν “real job”..τράβα πιες Έλληνα το καφέ σου και πλήρωνε την δόση για να ζήσεις και άσε αυτούς που δεν έχουν “αληθινές δουλειές” να πεινάνε…καημένε Έλληνα, φθόνος και μιζέρια θα μας φάνε…δε θέλει δικό του αρνί, θέλει το αρνι του γέίτονα…

 59. Ας κάνω το σχόλιο νούμερο 100!!
  Μπραβο στον Τιτάνα και στους αναγνώστες για την ενδιαφέρουσα κουβέντα.

 60. μαλ*κια σου που εβαλες διαφιμισεις
  τοχω ξαναπει…καμια διαφιμιση σταμπλογκσ
  μονο ετσι θανικισουμε τους νταβαδες
  γιατιτα μπλογκ εχουν δυναμη!!!!

 61. @xoriatopoula
  Σωστότατη!

 62. Νομίζω ότι πρέπει να τροποποιήσεις τους όρους του συμφωνητικού σου. Θα πληρώνεσαι ένα μεγάλο ποσοστό με το κλείσιμο της κάθε συμφωνίας και μετά το υπόλοιπο με τη διαφήμιση καθεαυτή. Έτσι, θα μπορείς να κάνεις και εξαιρέσεις για τους καλούς πελάτες, κάτι που θα το εκτιμήσουν. Ονόματα μην αναφέρεις εδώ, ακόμα και αν είναι αλήθεια τα όσα λες, γιατί μπορεί να μπλέξεις. Αν έχουν μαζευτεί πολλά χρήματα που σου χρωστάνε, δες το σύστημα του factoring.

  Για τους Ελληνάρες που σου επιτίθενται, μη δίνεις σημασία. Ζούνε στην π.Χ. εποχή ακόμα και δυστυχώς τους ανεχόμαστε όλοι μας.

 63. Τελευταίος και καλύτερος.. απ’ότι φαίνεται! ;o)

  Σου είχα πει και πέρυσι, ότι η λύση είναι μια… Βάλε διαφημίσεις τζόγου.

  Τι κάθεσαι και σκας;

  • Χμμ.. στο έχω ξαναπεί ότι δεν το θέλω αυτό :)

 64. Φιλε ότι και να λες, εγω βλεπω οτι οταν χανεις τον ελεγχο και σε κραζουν ολοι, βαζεις μετα καμια 20αρια posts για να χαθουν στο archive οι βλακειες που ειπώθηκαν και να μη γινεσαι ρομπα. Επισης αν θελουμε να ειμαστε ειλικρινεις όσοι δε σε κραζουν για τη φαμφαρολογία αυτου του post ειναι επιεικώς άσχετοι με την αγορα και τον internet, oποτε καλύτερα να μη χαιρεσαι που βρίσκεις υποστηρικτές.

  Αν θες μια γνώμη μιας και παιρνεις τη ευθυνη και το ρίσκο να λες τη γνωμη σου δημόσια και να αφήνεις και εμας τους μ*λ*κες να σχολιαζουμε…
  ΓΙΝΕ ΑΝΤΡΑΣ. δεν λεω οτι εισαι κουνιστος αλλα λεω οτι εισαι μπεμπης.
  Ενηλικιώσου και κράτα δυο τρια πραματακια απο πιο πανω. Μια εταιρια που χαλα ενα εκατομυριο σε ενα τηλεοπτικο, σου ειπε οτι αντι να σου δώσει τα 300 ευρω σημερα, θα στα δωσει σε 2 μηνες.
  εσυ απαντας, δεν θα σας ξαναπαιξω διαφημισεις και θα σας ξεμπροστιάσω κιολας για να αλλαξω το κατεστημενο. Να μετρας πιστευω ξέρεις. Αν σου βγαινουν τα νουμερα και νομιζεις οτι κανεις κατι περισσοτερο απο το να διασκεδαζεις τους επαγγελματιες.. τοτε μαλλον το εχεις πιο σοβαρο προβλημα απο το να εισαι απλα αδαης.

  Δεν λεω οτι δεν μπορεις να αλλαξεις τον κόσμο. Λεω οτι δεν υπαρχει κατι να αλλαξεις. Αυτη ειναι η αγορα, ξυπνα.

  Μας λες με απιστευτη φαμφαρολογια οτι δεν ανεχεσαι να παιρνεις το μετρο, γιατι σε αναγκαζουν να μη βλεπεις ηλιο στη διαρκεια της διαδρομης.

  Ok. καλη επιτυχία, βαλε betting banners όπως λέει κι αλλος αποτυχημενος εν δυναμει gourou.

  Μερικοι εχουν περασει το όριο και δεν εχουν επιστροφη. Αυτο έχω να πώ. Κατι μεταξύ εθνικου σταρ και λιακοπουλου
  Κριμα

  • Στο archive δεν χάνεται τίποτα. Αν χανόταν δεν θα το το έβρισκες για να σχολιάσεις.
   Όσοι με κράζουν ας αποδείξουν οτι είμαι λάθος με πράξεις όχι λόγια.
   Οι προσωπικές επιθέσεις δεν βοηθούν σε τίποτα.
   Απλά τα πράγματα

 65. Μερικοι κ*πανοι, θελουν να μας πεισουν οτι εδω ειναι Βαλκανια, Ελλαδα, και πρεπει ως τριτοκοσμικη χωρα να τα λουζομαστε ολα. Μπραβο, βολευει αυτη η λογικη ε?

  Εγω θα ειχα μεταναστευσει τιτανα, στον πολιτισμενο κοσμο, στη θεση σου(το παλευω και για μενα).
  Αλλα για οποιον μενει στην Ελλαδα, δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να προσπαθει.

  Αυτο γινεται στην κ*λ*χωρα μας. Εχεις δικιο, και δεν μπορεις να το βρεις.

 66. Να το φερνεις συχνα το θεμα στην επικαιροτητα τιτανα…
  Το σωστο να λεγεται.

 67. Το πρώτο σχόλιο είναι όλα τα λεφτά!

 68. @kalousis: ” Αυτη ειναι η αγορα, ξυπνα.”

  Διαφωνώ. Αυτή είναι η αγορά που ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ (μικροί και μεγαλύτεροι) να είναι.

 69. ”Όσο και όπως με βγάλει το AdSense και κάτι καινούριο που δοκιμάζω τώρα.”

  Τι ακριβως ετοιμάζεις, διοτι και εμένα με ενδιαφέρει αυτό; Για στείλε μου ένα email με αναλυτικές πληροφορίες, ώστε να συνεργαστούμε και να έχουμε και οι δυο κέρδος.

 70. Titana τελικά τί έκανες? Μετά απο πολύ καιρό θα ήθελα πολύ να μάθω αν συνεργάζεσαι με ελληνικές εταιρίες.

  Σε παρακαλώ πάρα πάρα πολύ θα μπορούσες να μου στείλεις ένα email που να μου υποδεικύεις κάποια tips σχετικά με τις διαφημίσεις σε blog στην Ελλάδα? Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ.

  Σε ευχαριστώ και να προσθέσω πως ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ και δεν δέχεσαι μύγα στο σπαθί σου. Οι τακτικές οι άλλες μας έχουν φτάσει ως εδώ.

  • Συνεργάζομαι μετά από πολύ καιρό με διαφημιστικές με τις προϋποθέσεις που ήταν και είναι αμοιβαία επωφελείς και χρήσιμες. Με την κρίση άλλαξαν κάποια πράγματα αλλά είναι κατανοητό ως ένα σημείο.

 71. γειά σου Τιτάνα και συγχαρητήρια που λες τα αυτονόητα.

  θέλω να σου ζητήσω μια συμβουλή. Τι γίνεται όταν έχεις δώσει επιλογές για εκπτώσεις,
  και πχ έχεις δώσει και μια επιλογή για έκπτωση μεγάλη για σύντομη εξόφληση η οποία αναγράφεται λεπτομερώς και γραπτώς στην προσφορά,
  η οποία γίνεται αποδεκτή, απο τα άτομα που ανέλαβαν την συνεννόηση για την αποδοχή προσφοράς αποστολή εντολής κτλ.
  αλλά μετά αθετείται αυτός ο όρος της μεγαλύτερης έκπτωσης απο την διαφημιστική.

  Η επιταγή εκδόθηκε για αρκετούς μήνες μετά και δεν δέχομαι να την παραλάβω,
  γιατί εντωμεταξύ έχω χρεωθεί φπα έχω κόψει και yeb και όλα τα συναφή,
  με αποτελεσμα τώρα να έχω πολύ σοβαρό προβλημα απο την μή καταβολή του ποσού.

  εδω και μήνες εχω τραβήξει αυτο που περιγράφεις (τα τηλεφωνήματα κλπ κλπ).

  (η επιχειρηση μου ειναι αποκλειστικά online)

  τι εχεις δεί εσυ να πετυχαίνει σε τέτοιες καταστάσεις;

 72. επίσης, αν με τις εταιρείες που συνεργάζεσαι τώρα, συνεργάζεσαι επιτυχώς με συνθήκες καλές, γιατί να μην τις γράψεις εδώ;

  μήπως και βρούμε καλύτερους συνεργάτες…; δώσε μας τα φώτα σου…
  ( θέλω να συνεργαστώ με εταιρείες που με σέβονται και δεν με κάνουν να αισθάνομαι σαν ζητιανος )

  εντωμεταξύ διαθέτω καλό inventory, το οποίο ολοένα κ μεγαλώνει
  (monthly 4.000.000 pviews 3.000.000 unique impressions 400.000 un users)
  και δεν θέλω να χαρίσω σε κανέναν κάστανα, εφόσον δεν με στηρίζει στο πως λειτουργώ.

  please help.

Top

Show Buttons
Hide Buttons