Eliot Spitzer: Ο Ζαχόπουλος της Νέας Υόρκης;

by Stefanos Kofopoulos • On 11-03-2008 • AT 2:04 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Eliot Spitzer I apologize to the public

Ο πελάτης νούμερο 9 ήταν ο Eliot Spitzer, για τις υπηρεσίες που προσφέρει το γραφείο Emperors Club VIP. Σε αυτές περιλαμβάνονται ραντεβού με κυρίες που φροντίζουν για ώρες χαλάρωσης, διασκέδασης και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η συμφωνία με τον πελάτη ή δικαιολογεί η χρηματική αμοιβή. Η συνάντηση του παντρεμένου Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης με την πόρνη, φαίνεται να έγινε στο ξενοδοχείο Mayflower της Washington. Το θέμα απέκτησε δημόσια διάσταση αλλά ο Spitzer, αντί να πηδήξει από το μπαλκόνι, έβαλε την ουρά στα σκέλια και ζήτησε δημόσια συγνώμη… απολογήθηκε στην οικογένεια, τους ψηφοφόρους αλλά και απέναντι στην άυλη ηθική του Αμερικανικού έθνους.

Πολιτικά ορθή απόφαση ή PR ελιγμός δεν έχει σημασία, γιατί ο Eliot Spitzer, ως δημόσιο πρόσωπο αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης για τις ορέξεις του. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό του στοιχίσει κοινωνικά ή πολιτικά. IMHO το βήμα που έκανε, όχι για να θέσει τέλος στην ιστορία χωρίς αποδείξεις και εξηγήσεις όπως ο Ζαχόπουλος, δείχνει κάτι για το πολιτικό σκηνικό και την πολιτική κουλτούρα των προσώπων της άλλης πλευράς του Ατλαντικού και κάτι για την δική μας.

Για την ιστορία, ο Eliot Spitzer ανήκει στους Δημοκρατικούς και η πολιτεία της Νέας Υόρκης αριθμεί περίπου 19 εκατομύρρια κατοίκους ή αλλιώς (σχεδόν) διπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα.

Update: Ο Eliot Spitzer παραιτήθηκε

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. It’s not exactly the same case νομίζω. Αλλο οι πληρωμένες υπηρεσίες από ιερόδουλη και άλλο οι υπηρεσίες συμβασιούχου που της έχεις υποσχεθεί διορισμό. Η εδώ περίπτωση αφορά μάλλον Αγγλία του 16ου άντε 17ου αιώνα… όταν ακόμα οι πελατειακές σχέσεις με βουλευτές και πολιτικά ή γενικά δημόσια πρόσωπα ήταν στο φόρτε τους και οι αντρικοί μόνο ακόμα ψήφοι πωλούνταν και αγοράζονταν. Ε, κάπου εκεί είμαστε ακόμα…, ενώ εσύ θέλεις να μας πας στη Νέα Υόρκη του 2008! Πέρα από αυτό και η άυλη ηθική των αμερικάνων τι να σου πω… Βρίσκονται ακόμα στον αστερισμό του πουριτανισμού… Από αυτή την άποψη μάλλον είμαστε πιο προχώ… Δεν θα κάναμε θέμα τις σχέσεις ύπανδρου ανδρός με ιερόδουλη…

 2. @coolplatanos: Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι βρισκόμαστε τόσο πίσω.. το point μου είναι ότι και οι 2 έκαναν κάτι μη κοινωνικά αποκεδτό, είχαν πολιτική θέση και μάλιστα σημαντική αλλά ο ένας θέλησε να φύγει από την ζωή (δικαίωμα του φυσικά) ενώ ο άλλος βγαίνει και αναλαμβάνει την ευθύνη.

  Για τον πουριτανισμό συμφωνώ, πρέπει όμως να δούμε και τι ρόλο παίζει η θρησκεία, η νοοτροπία για την κατοχή όπλων κλπ. Αξίζει να διαβάσεις το σχόλιο των NYT από το via link και την αναφορά τους στο Mann Act, passed by Congress in 1910!

 3. Από ότι μπόρεσα να καταλάβω εννοεί ότι υπάρχει παλιός νόμος που καταδικάζει την πορνεία και την διακίνηση γυναικών από πολιτεία σε πολιτεία με αυτό το σκοπό. Τα αγγλικά μου δεν είναι και πολύ καλά :-) Με βάση αυτό τον παλιό νόμο αυτό που έκανε ο τύπος θεωρείται έγκλημα όπως καταλαβαίνω. Αυτό φαίνεται όχι πουριτανικό, αλλά μάλλον προχωρημένο δίκαιο αν θεωρούν ότι φέρει ευθύνη για την αποδοχή υπηρεσιών ιερόδουλης. Βέβαια δεν ξέρω αν διαχωρίζει τις περιπτώσεις νόμιμης και παράνομης πορνείας. Διότι άλλο είναι να υπάρχει νόμιμα μία γυναίκα δηλωμένη ότι επαγγέλλεται πόρνη με ελεύθερη βούληση και άλλο να την έχουν εξωθήσει με βία σε αυτό το επάγγελμα όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις του τράφικιγκ και της εμπορίας γυναικών. Στη δεύτερη περίπτωση γίνομαι και εγώ άγρια πουριτανή. Αν κάποια γουστάρει αυτό που κάνει και δεν εξωθείται σε αυτό που κάνει από ανάγκη ή με τη βία ουδέν πρόβλημα, αλλά αν γίνεται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης εκεί θεωρώ ότι όντως πρέπει να δικάζεται και αυτός που δέχεται τις υπηρεσίες της.
  Ειρωνεύτηκα όμως τον πουριτανισμό των αμερικανών που όντως είναι υπαρκτός και ο πουριτανισμός δημιουργεί και ηθικές στρεβλώσεις. Είχε περιγράψει ειρωνικά ο Μακαβέγιεφ την αμερικάνικη πουριτανική ηθική στην ταινία Σουήτ Μούβι, που είναι όμως παλιά και δεν θα την έχεις υπόψη. Δεν πρέπει να είχες γεννηθεί καν :-) Ξένη ταινία, αλλά με μουσική Χατζηδάκη :-)

 4. Ας έκανε κανένα σχόλιο για κανένα “κουσούρι” του Bush και δεν θα πηδούσε από το μπαλκόνι αλλά θα τον έριχναν οι μυστικές υπηρεσίες!!!

 5. Δεν μπορούμε να κρίνουμε τις κουλτούρες 2 λαών από 2 όμοια(περίπου) περιστατικά. Μπορούμε να κρίνουμε τον χαρακτήρα των 2 ανθρώπων thought.

  Ο Ζαχόπουλος, βλέπεις και από τις φωτογραφίες τι παιδί είναι. Ο Eliot είναι παλικάρι :lol: :lol:

 6. Αν αντιμετωπίζεις ένα θέμα επιδερμικά , δυστυχώς αυτά θα σκέφτεσαι.
  Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια( με αποδείξεις) για τον Χ.Ζαχόπουλο αφιέρωσε λίγη ώρα από τον χρόνο σου και διάβασε διάφορα post μου .
  Ισως ανοίξεις τα μάτια σου , γιατί λυπάμαι πραγματικά ,σύγχρονα παιδιά να παραμένουν στο σκοτάδι λες και είμαστε στον Μεσαίωνα..

 7. @politis-gr: Μαθήματα από ανθρώπους που απαντούν με αυτό τον τρόπο και νομίζουν ότι ξέρουν όλη την αλήθεια, έχω μάθει να μην δέχομαι.

 8. Αφου κυριε politis-gr ξερετε όλη την αλήθεια, όπως λέτε, γιατι δεν αναλαμβάνετε να διαλευκάνετε την υπόθεση και αφήνεται τον λαό να περιμένει εναγωνίως τα δικαστήρια; Πείτε όλη την αλήθεια στον κόσμο εσείς που την ξέρετε, μέσα από ένα παράθυρο να μάθουμε και εμείς που έχουμε μαυρα μεσάνυχτα. Ανοίγω την τηλεόραση και περιμένω κάνοντας zaping μηπως σας δω και ξαφνικά ξετυλιχτει μπροστα μου όλος ο γορδιος δεσμός που έχουν πλέξει αυτοι…οι άλλοι.

  Συγχρονο παιδι που παραμένει στο σκοτάδι.

 9. …ακόμα κανω ζαπινγκ…

Top

Show Buttons
Hide Buttons