Ελικόπτερα για τον Άρη σχεδιάζει η NASA

by Nikos Kaimakamis • On 26-01-2015 • AT 4:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

nasa-mars-helicopter

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε rovers στην επιφάνεια του Άρη, αλλά η NASA επιδιώκει να συνεχίσει την εξερεύνηση από αέρος με το πρόγραμμα Mars Helicopter.

Το σχέδιο της NASA έχει τον τίτλο Mars Helicopter και όπως δηλώνει ευθαρσώς και το όνομά του, αποτελεί μία ιδέα που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία των drones με σκοπό να αποκτήσουν οι επιστήμονες πολύ καλύτερη άποψη για το έδαφος στον επονομαζόμενο κόκκινο πλανήτη.

Εάν κάποιος συνδυάσει την λειτουργία των drones με εκείνη των rovers, τότε θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη εξερεύνηση από τη NASA, με ορθότερο σχεδιασμό της πορείας μελέτης του Άρη.

Η ευθύνη για την ανάπτυξη του Mars Helicopter ανήκει στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, το οποίο είναι γνωστό για τη σημαντική συνεισφορά του στην διαστημική εξερεύνηση. Το μικρό drone θα μπορεί να κάνει πολλές  προσεδαφίσεις ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αποστολής, ενώ παράλληλα θα είναι ικανό και για αυτόνομη πτήση προκειμένου να εξερευνά περιοχές που σε κάθε άλλη περίπτωση θα έμεναν ανεξερεύνητες.

Η εκτίμηση του JPL είναι ότι ένα τέτοιο ρομποτικό σκάφος θα μπορεί να πηγαίνει σε απόσταση τρεις φορές μεγαλύτερη από ότι θα μπορούσε να γίνει με ένα rover που κινείται αργά στο έδαφος του πλανήτη.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons