Έλεγχος malware από το Google Play Store

by Nikos Kaimakamis • On 23-03-2015 • AT 11:06 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google-play-store

To Google Play Store αποκτά τη δυνατότητα ελέγχου κακόβουλου κώδικα στις εφαρμογές που ανεβαίνουν σε αυτό, ενώ τίθενται και ηλικιακά όρια στη χρήση των εφαρμογών.

Πολλές είναι οι αναφορές για κακόβουλο λογισμικό στο Play Store και η Google αποφάσισε να πάρει τα μέτρα της, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο στις ηλεκτρονικές του προθήκες. Εδώ και δύο μήνες περίπου λαμβάνει χώρα ένας αναλυτικότατος έλεγχος όλων των εφαρμογών που υπάρχουν στο Play Store έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει αντιληπτό ποιες από αυτές κρύβουν κακόβουλο λογισμικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν είναι μόνο αυτόματος, αλλά και χειροκίνητος από ειδικούς.

Δεν είναι τυχαίο που η Apple τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι στο κατάστημα εφαρμογών της Google υπάρχει πολύ malware, κάτι που αποτελεί ένα από τα σοβαρά μειονεκτήματα του Android έναντι του iOS. Η Google δεν θέλει να συνεχίσει να δίνει βήμα στους ανταγωνιστές της και έτσι έχει αναλάβει δράσεις, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Παράλληλα, θα δοθεί προσοχή στην ηλικία των χρηστών των εφαρμογών στο Play Store, με την Google να ζητά από τους developers να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που θα επιτρέπει τον καθορισμό των ηλικιών που συνίσταται να χρησιμοποιούν μία εφαρμογή.

Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τους ακόλουθους φορείς: Age Rating Coalition (IARC), Entertainment Software Rating Board (ESRB), Pan-European Game Information (PEGI) και άλλους που μπορούν να καθορίσουν την συνιστώμενη ηλικία για τη χρήση λογισμικού.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons