Έλεγχοι σε γραφεία της Microsoft στην Κίνα

by George Polyzos • On 28-07-2014 • AT 3:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

 

Surface-Pro3

 

Τα γραφεία της Microsoft σε τέσσερις πόλεις της Κίνας δέχθηκαν ελέγχους από κυβερνητικούς αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να δοθεί στη δημοσιότητα η αιτία των εν λόγω ελέγχων.

Σύμφωνα με το Reuters, αλλά και κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία ελέγχεται από την κινεζική Κρατική Διεύθυνση Βιομηχανίας και Εμπορίου σε Πεκίνο, Σαγκάη, Γκουάγκζου και Τσενγκντου. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν οι «έφοδοι» σχετίζονται με τις προαναγγελθείσες έρευνες των κινεζικών αρχών σε όλους τους μεγάλους προμηθευτές IT προϊόντων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι έλεγχοι είχαν προαναγγελθεί τον Μάιο, στον απόηχο των αμερικανικών καταγγελιών για εμπλοκή κινέζων στρατιωτικών αξιωματούχων σε υποθέσεις ηλεκτρονικής κατασκοπίας.

Ήδη από τα τέλη Μαΐου, οι κινεζικές αρχές είχαν απαγορεύσει σε κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδρύματα να χρησιμοποιούν τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Ο λόγος εκείνης της απόφασης ήταν η δυνατότητα, μέσω του λειτουργικού συστήματος, να επιτευχθεί απομακρυσμένος έλεγχος των υπολογιστών και να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπία.

Άλλωστε, οι αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν,  έφεραν στο φως της δημοσιότητας εκτεταμένα προγράμματα ηλεκτρονικής κατασκοπίας, μέσω τεχνολογικών προϊόντων αμερικανικών εταιρειών.

Η απάντηση της Microsoft ήταν λιτή και ήρθε μέσω μίας δήλωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Στοχεύουμε στη δημιουργία προϊόντων που θα προσφέρουν τα χαρακτηριστικά, την ασφάλεια και την αξιοπιστία που αναμένουν οι πελάτες μας και είμαστε στη διάθεση των αρχών για να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματά τους».

Ωστόσο, τα παραπάνω δεν εμπόδισαν τη Microsoft να προωθήσει ενεργά τη διάθεση του Xbox One στην κινεζική αγορά, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε συνεργασία με την China Telecom Corp και την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons