Η Elan μηνύει την Apple για πατέντες multitouch

by Stefanos Kofopoulos • On 30-03-2010 • AT 11:21 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

iphone guitar

Το 2010 ακόμα βρίσκεται στα μισά και ήδη μετράμε μηνύσεις μεγαθηρίων με ακόμα μία να προστίθεται στο τραπέζι. Η Elan μηνύει την Apple για πατέντες που αφορούν την multitouch τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple στα προϊόντα της συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPod touch, iPad, Macbooks και Magic Mouse. Η πατέντα No. 7,274,353 δεν αφορά μόνο το UI και μια οθόνη αλλά γενικά αυτό που λέμε multitouch και σύμφωνα με την μήνυση περιγράφεται ως εξής:

a fundamental patent to the detection of multi-fingers that allows for any subsequent multi-finger applications to be implemented

Με την μήνυση η Elan θέλει να απαγορευτεί η εισαγωγή προϊόντων Apple από τις χώρες παραγωγής στην Αμερική, όπως άλλωστε ζητάνε οι Apple, HTC και Nokia στις μεταξύ τους μηνύσεις. Μια θεωρία συνωμοσίας θα ήταν ότι κάποιοι προσπαθούν να στριμώξουν την Apple με τον ίδιο τρόπο που το Cupertino θέλει να στριμώξει την HTC και κατά συνέπεια το Android. Μπορεί βέβαια όλο αυτό να είναι ακόμα ένα παιχνίδι εντυπώσεων και τζίρου από αποζημιώσεις στο τέλος του χρόνου που οι δικηγόροι θα τα βρουν μεταξύ τους και οι λογιστές της Elan και της Apple θα τρίβουν τα χέρια τους.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νομίζω πως έχουν χάσει όλοι την μπάλα.

  • Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Μόνο την μπάλα δεν έχουν χάσει. Ξέρουν πάρα πολύ καλά τι κάνουν και γιατί το κάνουν. Καλή ευκαιρία για post

 2. Καιρός ήταν να γίνει κάτι τέτοιο. Τι νόμισε η Apple? Ότι θα κάνει ότι θέλει επειδή έβγαλε ένα καινοτόμο προϊόν;

  • Δεν έχει βγάλει ένα καινοτόμο προϊόν και δεν είναι ακριβώς έτσι. Θα εξηγήσω σε post

   • Titana σαφώς και πριν 2-3 χρόνια όταν παρουσιάστηκε το iPhone ήταν σχετικά καινοτόμο, δεν μπορείς να πεις ότι ήταν απλά ένα νέο προϊόν ;)

   • …. but with other peoples innovations.

Top

Show Buttons
Hide Buttons