Εκτίμηση ότι τα Apple AirPods δεν θα είναι διαθέσιμα πριν τα Χριστούγεννα

by George Polyzos • On 12-12-2016 • AT 1:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

apple-airpods-open_01

Η Apple, μαζί με τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, είχε ανακοινώσει και τα νέα της ασύρματα ακουστικά AirPods των οποίων ωστόσο το εμπορικό λανσάρισμα αναβλήθηκε χωρίς να δίνεται επαρκής αιτιολόγηση για αυτό.

Επιπλέον, ουσιαστικά ποτέ η Apple δεν προχώρησε σε ακριβή χρονικό προσδιορισμό του πότε θα γίνει τελικά το εμπορικό λανσάρισμα των ασύρματων ακουστικών. Σε σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστηρίζεται ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε καθαρά τεχνικό ζήτημα το οποίο σχετίζεται με την ταυτόχρονη μετάδοση σήματος και στα δύο ακουστικά.

«Η Apple θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι και τα δύο ακουστικά θα λαμβάνουν ήχο συγχρόνως ώστε να μην προκαλείται παραμόρφωση στον ήχο που λαμβάνει ο χρήστης» ανέφερε στη Wall Street Journal ανώνυμη πηγή που σχετίζεται με την ανάπτυξη των AirPods. Το ίδιο πρόσωπο ανάφερε επίσης ότι η εταιρεία εργάζεται «στην επίλυση προβλημάτων όπως όταν ένας χρήστης χάσει το ένα από τα δύο ακουστικά ή όταν πέσει η μπαταρία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα AirPods χρησιμοποιείται ένα ειδικό chip που έχει σχεδιάσει η Apple το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία και με τα δύο ακουστικά για τη μετάδοση του ήχου. Άλλα ασύρματα ακουστικά ακολουθούν την πρακτική αποστολής του ήχου μέσω Bluetooth στο ένα ακουστικό και από εκεί να γίνεται η «μετάβαση» και στο άλλο.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι επιπρόσθετα η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα και με τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής των συγκεκριμένων ασύρματων ακουστικών. Σε σχετική της ανάλυση η Barclays θεωρεί ότι η παραγωγή των AirPods θα πρέπει να ξεκινήσει κάποια στιγμή εντός του Δεκεμβρίου, αλλά με χαμηλό αριθμό παραγγελιών που θα φτάνει τα 10 έως 15 εκατομμύρια τεμάχια. Από την πλευρά τους οι προμηθευτές της Apple θεωρούν ότι το πιθανότερο είναι ότι τα AirPods θα κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους από τον Ιανουάριο του 2017 και έπειτα.

Σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση αμαυρώνει το καλό όνομα της εταιρείας και επιπρόσθετα δημιουργεί μοιραία ένα «κενό» σε ότι αφορά τα πιθανά έσοδα της Apple ειδικά κατά την κρίσιμη περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons